В областите Велико Търново, Разград, Русе и Силистра днес се

...
В областите Велико Търново, Разград, Русе и Силистра днес се
Коментари Харесай

BG-ALERT: Мъж получи над 1000 известия от системата за предупреждение при бедствия

В областите Велико Търново, Разград, Русе и Силистра през днешния ден се организира тест на за предизвестие на популацията при бедствия и други изключителни обстановки, заяви bTV. Медията е получила сигналал от мъж за нов проблем при тестването на системата. От 12 ч. Емил Николов почнал да получава от автоматизираната система вести, които станали над 1000 преди телефонът му да блокира .

Мъжът не е съумял да се свърже с никого, с цел да спре изпращането на известията, в това число и с мобилния си оператор.

Припомняме, че неточност на чиновник, когато непредвидено голям брой жители получиха непредвидени известия , съпроводени със мощен звуков сигнал. Впоследствие на проби на системата в разнообразни области на страната от 29 ноември и народен тест на 29 ноември. При провеждането на тестванията от 12:00 до 12:30 ч. се предавано известие, съдържащо текст на български и британски език, съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при беззвучен режим на телефона. Очаква се известието да се получава еднократно на едно мобилно устройство.
 Човешка неточност е повода за подправения сигнал за паника
Човешка неточност е повода за подправения сигнал за паника

Провеждан е прелиминарен тест на системата BG-ALERT за ранно предизвестие

BG-ALERT е система за разпространяване на известия за предизвестие на популацията в случаи на рискови събития (бедствия, изключителни обстановки и други представляващи опасност за живота, здравето или имуществото) посредством мрежите на мобилните оператори до крайните устройства на жителите (мобилни телефони, таблети и някои смарт часовници), които поддържат технологията Cell Broadcast Service.

BG-ALERT е допълнение към съществуващата Национална система за ранно предизвестие и обявяване.
 Системата за бедствия и повреди ще обгръща над 51% от популацията
Системата за бедствия и повреди ще обгръща над 51% от популацията

Модернизацията визира 96 общински центъра и население от над 650 000 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР