В област Велико Търново БСП губи само с 86 гласа,

...
В област Велико Търново БСП губи само с 86 гласа,
Коментари Харесай

Явор Божанков : Имаме съмнения за купен вот на много места в страната

В област Велико Търново Българска социалистическа партия губи единствено с 86 гласа, само че когато се огледа детайлно, данните са в действителност забавни. Оказва, се че втората част от листата на ГЕРБ - от номер 10 нататък, вършат извънредно доста преференции в избрани села, описа пред БСТВ националният представител от " ПГ на Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков. Той изрази подозрение, че това е допустимо и даде пояснение: " Водачът на листата на ГЕРБ Мария Габриел в някои обитаеми места има по 4-5 преференции, а хора, които в никакъв случай не са стъпвали в обитаемото място, и не са правели преференциална акция имат по над 40 преференции. Нашето подозрение е, че по този метод се броят купени или следени гласове ".
По думите му това се повтаря и в доста други обитаеми места. Например за Горна Оряховица преброихме 500 такива гласа. Съответният претендент има в две селски секции към 80 гласа, в цялата останала област няма гласове на друго място ", сподели националният представител, като изясни, че купените гласове натежават при ниска изборна интензивност, каквато имаше на тези избори. Той обаче изрази очакване, че на локалните избори ще има по-висока интензивност.
Относно връщането на " ПГ на Българска социалистическа партия за България " в Народното събрание Божанков съобщи, че левицата продължава да работи във връзка с обществения статус на българина и тематиките за корупцията. Големият проблем на България е, че един човек ръководи еднолично. Това, че има оставки, не трансформира модела, разяснява националният представител.
По мотив абсурда с къщата за посетители на братовчеда на кмета на Горна Оряховица, Явор Божанков съобщи, че към момента няма резултати от инспекцията. От чиновник в БДЖ, внезапно, когато братовчед му става кмет, внезапно му потръгва в живота, изрази подозрения той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР