"В област Търговище има спад в натиска към здравните заведения.

...
"В област Търговище има спад в натиска към здравните заведения.
Коментари Харесай

Монтират PCR лаборатория към болницата в Търговище

"В област Търговище има спад в натиска към здравните заведения. В трите лечебни заведения в района - в Търговище, в Попово и в Омуртаг към днешна дата са настанени общо 43 пациенти, диагностицирани с ковид ", сподели регионалният шеф Митко Стайков.
По думите му, ситуацията се успокоява, през последните няколко седмица понижава и броят на новорегистрираните заболели. Това е добре, направляваме обстановката, заключи още Стайков.
Днес следва в МБАЛ-Търговище да стартира монтажа на нова PCR лабораторията. Апаратурата към този момент е доставена в здравното заведение. Тя бе закупена за потребностите на жителите на района с пари, обезпечени от Министерството на здравеопазването след визитата на здравния министър в Търговище.
Според Стайков, до края на месеца оборудването би трябвало да проработи. Така ще се облекчи активността на медиците, ще се спестят средства за транспорт на тестванията до Разград и Варна - както се процедираше до момента, ще се редуцира и времето за диагностициране на пациентите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР