В област Плевен средната брутна месечна работна заплата през първото

...
В област Плевен средната брутна месечна работна заплата през първото
Коментари Харесай

Ето колко лева е средната брутна месечна работна заплата в област Плевен

В област Плевен междинната брутна месечна работна заплата през първото тримесечие на годината е 1237 лева и е по-малка по отношение на четвъртото тримесечие на 2021 година с един %. Това демонстрират данните на Териториално статистическо бюро (ТСБ) – Северозапад., съобщи Българска телеграфна агенция. 

Средната брутна месечна работна заплата за януари 2022 година е 1 226 лева, за февруари – 1 215 лева, за март – 1 269 лева. 

В публичния бранш междинната месечна работна заплата е 1 432 лева, а в частния – 1 144 лева През първото тримесечие на годината заплащането в Плевенска област е повишено с 8.2 на 100 в съпоставяне със същия интервал на предходната година. По-голям растеж се регистрира в частния бранш – с 11.5 %, в публичния нарастването е с 2.8 на 100. 

Най-високоплатени са заетите в областта на хуманно опазване на здравето и обществена работа, междинната заплата тук е 1 996 лева След тях се подреждат работещите в " Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и газообразни горива " със междинна заплата от 1 732 лева, " Финансови и застрахователни действия " - 1 684 лева и други.

В съпоставяне с останалите области на страната през първото тримесечие Плевен е на 12-о място по индикатор междинна брутна работна заплата. За следения интервал междинната заплата за страната е 1 593 лева - с 356 лева по-висока от тази за област Плевен, прецизират от ТСБ - Северозапад.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР