В област Плевен има тенденция за увеличение на разходите за

...
В област Плевен има тенденция за увеличение на разходите за
Коментари Харесай

В област Плевен има тенденция за увеличение на разходите за болничната помощ

В област Плевен има наклонност за нарастване на разноските за болничната помощ. Това демонстрират систематизирани данни от Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/ в Плевен за първото полугодие.

Ръстът е близо 11 милиона лв., което е 34.22 на 100 повече за съпоставими 6-месечни интервали. Увеличението се образува, както от регистрирани повече действия по клинични пътеки, по този начин и нарастване от 1 април на цените на някои от тях. За амбулаторни процедури е образувано общо повишаване за шестмесечието с 2 351 броя, или с над 10 на 100, като от 1 април има смяна и на цените на някои процедури.
Важен фактор, който въздейства върху размера на активността на лечебните заведения в Плевен е лечението на пациенти от други области, показват от РЗОК. За първите шест месеца над 29 на 100 от пациентите по всички клинични пътеки, регистрирани от лечебните заведения в Плевен, са от други области. За съпоставяне, нарастването е с към 3 пункта по отношение на същия миналогодишен интервал.

От общия размер на заплащанията в лечебните заведения за активност по клинични пътеки, осъществен от РЗОК-Плевен, за пациенти от други области делът е над 37 на 100. Увеличението е с към 6 пункта в съпоставяне със същия интервал на 2017 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР