В обикновения случай, трябва да положите много усилия, за да направите

...
В обикновения
случай, трябва да положите много усилия, за да направите
Коментари Харесай

Тарт от тиквички: Полезно лятно ястие, готово за 20 минути

В обикновения случай, би трябвало да положите доста старания, с цел да извършите тарт от тиквички. На първо място, би трябвало да приготвите тестото, след което да оформите от него тарт с плънка от пържени тиквички. И като резултат, за жалост, витамините в тиквичките са унищожени и всички изгоди от тях изчезват. В резултат на това, консумацията на този тарт е обвързвана просто с доста огромен брой калории. Особено ако употребявате майонеза с високо наличие на мазнини.

Рецептата за нашия специалитет от тиквички е освен доста вкусна, само че и потребна, предназначена е особено за тези, които желаят да употребяват тиквичките по такъв метод, че да са оптимално потребни. В процеса на готвене не се изисква да пържите нищо, няма мазни сосове. Сред съставките няма брашно и сода, както и яйца, не се включва нито една капка лой, а единствено витамини. В резултат на това може да ядете, колкото желаете от този тарт и няма да напълнеете.

Тарт от тиквички

За да го приготвите, би трябвало да вземете млади и сочни зеленчуци, които към момента не са образували големи семки. Между пластовете на специалитета можете да поставите печени патладжани, домати, зелени чушки, както и всевъзможен различен тип зеленчуци.

Съставки:

Млади тиквички – 3 брояКисело мляко или заквасена сметана – 200 грама;Меко сирене – 200 грама;Копър – 1 връзка;Рукола – 1 връзка;Чесън – 1 скилидка;Сол и подправки на усет.

Начин на подготвяне:

1. Тиквичките измийте добре и обелете кората, в случай че е належащо. След това ги нарежете на плочки с дебелина 0,5-1 см. Поставете ги в купа, посолете, подправете и оставете за 10 минути.

 Тарт от тиквички: Полезно лятно ядене, готово за 20 минути

2. След това покрийте тавичка с хартия за печене и изсипете в нея тиквичките. Фурната се загрява до 200 градуса. Поставете тиквичките в нея и печете до подготвеност. Когато тиквичките са леко покафенели и получат мека консистенция, можете да определите, че те са подготвени.

3. Докато тиквичките се пекат, направете соса. За задачата нарежете на ситно пресните зелени подправки, намачкайте чесъна и ги смесете със заквасената сметана, по-късно посолете.

4. Извадете тиквичките от фурната, охладете ги и започнете да редите тарта.

5. Тиквичките разпределете върху огромна паница, полейте ги със соса и поръсете със сирене, което авансово сте настъргали. Същото би трябвало да извършите и с останалите пластове. Горната част на тарта също би трябвало да бъде намазана със сос и украсена със свежи зелени подправки.

6. Можете да ядете от тарта незабавно или да го държите в хладилника няколко часа, с цел да може да се накисне. Яжте на драго сърце!

Тартът от тиквички е засищащо ядене, наподобява хубав и ще украси всяка софра. Нестандартният вкус на този деликатес ще се хареса на тези, които като цяло не харесват особено доста тиквичките.

Вижте още: Най-добрата рецепта: Пикантни домати по корейски

Летните зеленчуци са значима част от диетата. Когато са в сезон, те могат да оказват помощ на домакинята, в случай че би трябвало да подготви нещо бързо и вкусно. А тартът с тиквички ще стане едно от обичаните ястия за тези, които са го пробвали.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР