В някакъв момент от живота си вероятно сте се борили

...
В някакъв момент от живота си вероятно сте се борили
Коментари Харесай

Как да се справите с ревността във връзката

В някакъв миг от живота си евентуално сте се борили с ревнивост във връзката. Независимо дали тя е била проявена от вас или колегата ви, най-вероятно това е имало огромен резултат върху вас като двойка. Ревността може да провокира серия от неприятни усеща, които бързо да дестабилизират връзката ви, а от време на време даже да й сложат край. Ето някои препоръки по какъв начин да се справите с нея, преди да е станало късно.

Не се обвинявайте, че ревнувате

Макар че ревността може да бъде разрушителна за една връзка, няма потребност да се обвинявате, че изпитвате сходни усеща. В реалност това може да е отражение на вашата ангажираност, моногамия, обич, почтеност и откровеност към половинката ви. По различен метод казано, стига да не оставите страстите си вземат превес, тези отрицателни усеща могат да оказват помощ за изясняване на вашите планове и упования за връзката. Освен това, обвинявайки се, тъй като се чувствате по даден метод, няма да си помогнете.

Помислете каква е повода за ревността

От основно значение за справяне с казуса е да намерите главната причина за вашата ревнивост. Отделете малко време и помислете за това. Понякога ревностните ви мисли нямат нищо общо с действителността. Може да си въобразявате, че вашият сътрудник се интересува от друга, само че това не значи, че това въобще е правилно сами да си създавате ненужни терзания.

Разграничавайте мислите от дейностите

Това, че изпитвате ревнивост, не значи, че би трябвало да действате съгласно тези усеща. По-вероятно е връзката ви да бъде застрашена от вашето ревностно държание, като непрекъснати обвинявания и разногласия, в сравнение с да има действителна причина за ревността ви.

Говорете с колегата си

Няма нищо срамно в това човек да ревнува, стига да не прекрачва границата на рационалното. Ако сами не съумеете да се справите с казуса, говорете с колегата ви. Може точно той да разсее всичките ви подозрения. Понякога хората имат и нереалистични упования към връзките. Например, постоянно считат, че индивидът до тях би трябвало да спре да излиза самичък с приятелите си или пък да ограничи контактите си с другия пол. Когато действителността опонира на тези упования, доста хора изпитват ревнивост или подозират, че са лъгани. Можете да избегнете тази непотребна мъка, като говорите с колегата си за личните му убеждения и упования.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР