В НС трябва да се правят тестове за алкохол и

...
В НС трябва да се правят тестове за алкохол и
Коментари Харесай

Контрера пише до Рашидов: В НС трябва да се правят тестове за алкохол и наркотици!

„ В Народно събрание би трябвало да се вършат проби за алкохол и опиати. Предложението е импортирано в деловодството с искане за смяна в правилника за активността на Народното събрание “, пишат от Вътрешна македонска революционна организация.

„ Мярката се явява извънредно наложителна заради засилващите се всеобщи подозрения, че народни представители вземат решения, вземат участие в съвещания, изричат се и гласоподават под въздействието на субстанции, които трансформират държанието и реакциите им “, стимулира предлагането си ръководителят на групата общински съветници в СОС Карлос Контрера.

Темата с тестванията за алкохол, опиати и техните аналози стана изключително настояща след всеобщите инспекции на водачите, които демонстрираха притеснително висок % на позитивни проби. В момента тече акция и измежду чиновниците на Министерство на вътрешните работи, като това се планува да стане наложителна мярка с смяна на вътрешните правила на министерството от 2023 година

„ В тази връзка е изключително значимо най-висшият орган в държавното ръководство да организира своите съвещания в изискванията на цялостна (физическа и психическа) адекватност на своите членове. Именно заради зачестилите в последно време несъответстващи изявления, държание и реакции, някои от които на границата на девиантното държание, психическите разстройства и крайната превъзбуда считам, че е добре Народното събрание преди всяко съвещание да обезпечи опция за тестване на народните представители за приложимост на алкохол и наркотични субстанции и техните аналози “, написа в претекстовете си Контрера и добавя:

„ Изключително значимо е посред тази зараза от пияни и дрогирани водачи на МПС Народното събрание като висша държавна институция и висш орган в Република България да даде явен и еднопосочен знак, че не толерира под никаква форма използването на наркотични или упойващи субстанции, изключително по време на своята работа. За облекчение на работата на Временната комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация е изготвил и съответни текстове, които да залегнат в него.

Чл. 42, алинея 4. Преди всяко съвещание народните представители дават проба за приложимост на алкохол и наркотични субстанции или техни аналози.

Ал. 5. Редът, методът по организацията на тестването по алинея 4 се дефинират със заповед на Председателя на Народното събрание.

Ал. 6. Разходите за тестването по алинея 4 са за сметка на бюджета на Народното събрание.

Във връзка с препоръчаната корекция в член 42 предлагам и да бъде допълнено като съображение за санкциониране на депутат в Раздел III „ Парламентарно държание “ текст, както следва:

Чл. 152, алинея 3. (нова) Народен представител, за който е открито приложимост на алкохол или наркотични субстанции и техните аналози по реда на член 42 се отстранява от съвещание по реда на член 153. “

Писмото си Карлос Контрера е адресирал и до ръководителя на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР