В новогодишната си служба папа Франциск отбеляза, че миналата година

...
В новогодишната си служба папа Франциск отбеляза, че миналата година
Коментари Харесай

Папа Франциск за 2018 г.: Забравете излишния житейски багаж и празните приказки

В новогодишната си работа папа Франциск означи, че предходната година е била помрачена от войни, неистини и несправедливости: 
Дори 2017, която беше здрава и цялостна година, когато Господ ни я даде, ние хората пропиляхме и наранихме по доста способи - със гибел, неистини и несправедливости.
Светият отец прикани да поемем отговорност за греховете си и да влезем в новата година с по-чисти планове и посъветва хората да захвърлят " ненужния багаж " в живота през 2018 година, заобикаляйки " баналността на консуматорството " и " празния брътвеж ".
В празничната си новогодишна меса на площад " Св. Петър " през днешния ден папата показа своите размишления за същинския смисъл на живота. Неговата рецепта за същината на живота включва и миг на безмълвие всеки ден, през който да бъдем дружно с Бог, което ще помогне за това да се резервира нашата независимост, с цел да не бъде разядена от баналността на консуматорството, блясъка на комерсиалните реклами, потока от празни думи и всемогъщите талази от неправилен брътвеж и гръмки викове. 

Франциск предлага да изоставим " всички типове ненужен багаж ", с цел да преоткрием в действителност значимото - това, което в действителност има значение, и да стартираме отначало оттова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР