В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,

...
В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,
Коментари Харесай

Четете в Марица - Пускат движението по ремонтирания участъ...

В новия брой на вестник " Марица ", който ще излезе на следващия ден, можете да прочетете тези и доста други авторски забавни тематики и разработки:

Пускат придвижването по ремонтирания сектор на Околовръстното

Околовръстното на Пловдив от Пещерско шосе до Пазарджишко шосе би трябвало да бъде отворено за придвижване през днешния ден.  Фирмите, които работиха по правата, чакат комисия на КАТ, която да обходи сектора и да даде позитивно мнение. Това би трябвало да се случи най-късно този следобяд, като в началото ремонтираното трасе ще бъде с  краткотрайна организация. Причината е, че няма сложени знаци. Докато те не бъдат поставени, оптималната скорост ще е 50 км в час.

До края на идната седмица ще бъде приключена и идната права от Пазарджишко шосе до Автомагистрала „ Тракия ”.  Там от „ Европейски пътища ” са завършили пътната инфраструктура, като идната компания поставя маркировката и мантинелите.

Приемаме Белащица, в случай че референдумът в селото успее

Община Пловдив е подготвена да разшири границите си и да одобри в своя състав село Белащица, в случай че с референдум жителите на селото кажат, че избират да се отделят от община " Родопи ".

Решението беше гласувано в Общинския съвет през вчерашния ден с 44 гласа " за ", без нито един консултант " срещу " или " въздържал се ".  Единодушният избор беше съпроводен с бурни аплодисменти от инициативния комитет, образуван в Белащица с концепцията за провеждането на референдума с въпрос „ Искате ли село Белащица, запазвайки статута на село, да се отдели от община " Родопи " и да се причисли към община Пловдив? ”. Подписката е подкрепена от 490 поданици на Белащица, което е над 25% от гласоподавателите, както изисква законът.

“Екобус ” потегли и без гориво от ГЕРБ

Новата общинска транспортна компания “Екобус ” потегли. Това разгласи зам.-кметът на Пловдив по превоза Тодор Чонов, откакто локалният парламент утвърди на сесията си през вчерашния ден бизнес програмата за развиване, написана от шефа на " Екобус " Илко Търпов. До дни се чака да излезе лицензът на сдружението за осъществяване на активността и връщане обратно няма, обратно на дейностите на част от общинските съветници, които настояха за следващо отсрочване на решението. Най-активни в опитите да се тупка топката бяха съветниците от ГЕРБ, които гласоподаваха " срещу " и " въздържал се " по проекта за развиване на сдружението. В последна сметка, програмата бе призната и това дава зелена улица на шефа Илко Търпов да стартира действителна активност по сформиране на екип и подготовка на заданието за разработване на план, с който компанията да кандидатства за европейско финансиране. 

Авторитетен конгрес по медицина се завръща в Панаира

След двегодишно спиране най-авторитетният настоятелен конгрес за медицина, стоматология и фармация " Медикус, Денто, Галения " се завръща със своето 26-о издание. Събитието ще се организира от 27 до 29 октомври в Международния панаир в Пловдив и ще показа най-актуалните трендове и научни достижения в разнообразни медицински области, както и новостите в лечебната процедура. На него здравни специалисти, стоматолози и лекари от цяла Европа ще се срещнат с водещи производители и представители на денталната, фармацевтичната и здравната промишленост. Близо 40% от изложителите тази година са задгранични компании. 

Сенсей Ямашита идва със своите 13 удара за 2 секунди

Японската легенда на бойните изкуства сенсей Тадаши Ямашита идва в Пловдив и ще покаже уменията си на 20 октомври от 18.30 часа в клуб „ Фарго ”. Гостуването му е част от поредицата „ Успешните ”. Тя цели да запознае младежите с изтъкнати експерти от сферите спорт, кино, спектакъл, литература, публицистика.

Сенсей Тадаши Ямашита е участник в доста холивудски филми и е приет за най-бързата каратека в света със своите 13 удара за 2 секунди.

Грипът удря през ноември, пикът ще е в края на януари

Още през ноември се чака първата грипна вълна. Пикът се чака да бъде  доближат в края на януари. Към момента няма потвърдени случаи на грип. Това стана ясно от думите на министъра на опазването на здравето Асен Меджидиев и на шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

Със захлаждането на времето още през ноември евентуално ще засечем първите случаи на грип, а през декември ще има покачване. Пикът ще е през януари или февруари. Грипната вълна ще продължи до март и април. Очаквам да е сериозна, тъй като имунитетът отслабна, каза  проф. Ива Христова 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР