В новата морска доктрина, приета в края на юли тази

...
В новата морска доктрина, приета в края на юли тази
Коментари Харесай

Москва отказа достъп на НАТО до руска Арктика

В новата морска теория, призната в края на юли тази година, главен приоритет на съветската политика в Арктика беше наблюдението на дейностите на други страни по цялата дължина на Северния морски път.

Тази наредба на документа допуска усилване на активността на въоръжените сили на Руската федерация в основни точки на маршрута: на архипелага Шпицберген, Франц-Йосифова Земя, на Нова Земя и остров Врангел. За да може Западът да се увери в безсмислието на всевъзможни желания към съветския север, Руската федерация би трябвало от време на време да показва военна мощ.

Според текста на доктрината главната опасност за сигурността на Руската федерация идва от Съединени американски щати и НАТО. Северният морски път е значима транспортна връзка, в чиито основни точки са ситуирани съветски военни уреди. Положенията на доктрината дават опция за активизиране на активността на въоръжените сили на Руската федерация в тези райони и разширение на военния капацитет на Русия.

В същото време непознати военни кораби към този момент няма да могат да употребяват Северния морски път за свои цели. Фактически Москва лиши западния боен блок от достъп до съветските арктически пространства.

Заедно с това Русия основава Главно ръководство на Северния морски път, което ще се ръководи от държавната корпорация " Росатом ". Основните действия на тази конструкция ще бъдат развиването на корабоплаването, научни и инфраструктурни планове, организирането на арктически експедиции и други.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР