В Норвегия съдът осъди Tesla да плати на собствениците на

...
В Норвегия съдът осъди Tesla да плати на собствениците на
Коментари Харесай

Tesla ще плати на своите клиенти по $ 16 хиляди заради бавно зареждане

В Норвегия съдът осъди Tesla да заплати на притежателите на американски електрически коли по Щатски долар 16 хиляди. Това оповестява изданието Electrek. Според тях повода за правосъдното решение е прекомерно бавното зареждане на батериите в колите на станциите Supercharger след актуализация на софтуера. Освен това водачите също се оплакват от понижаване на самостоятелния пробег на техните електрически коли.

Засега приказваме единствено за Tesla Model S и Model X, които са оборудвани с батерия от 85 киловатчаса. Както споделя пред изданието един от притежателите на Tesla, създадена през 2014 година, в началото колата му можела да измине 397 километра с едно зареждане. След актуализацията лидерът твърди, че тази цифра е спаднала до 349 километра.

На собствен ред представител на Tesla съобщи, че една от задачите на програмата за надграждане е " да отбрани батерията и да усили нейния живот ". Според него точно това е довело до понижаване на самостоятелния пробег. Той добави, че казусът визира единствено " дребен % от притежателите " на електрически автомобили Tesla.

В момента в Норвегия има към 10 хиляди притежатели на американски електрически коли. Дали Tesla ще апелира решението на съда, към момента не е известно. Трябва да отбележим още, ч към днешна дата сходни искове се преглеждат и от съдилища в други страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР