В несигурни времена е добре инвеститорите да поглеждат към традиционните

...
В несигурни времена е добре инвеститорите да поглеждат към традиционните
Коментари Харесай

Топ 5 на евтините акции

В несигурни времена е добре вложителите да поглеждат към обичайните дивидентни компании. Те се показват доста по-добре от целия пазар в моменти на рецесия, както и в среда на неустановеност и покачване на лихвите. Има и една група от акции с ниски цени, които се назовават " пени акции ". Те се одобряват за положителни спекулативни залози.

Сега ще погледнем към съчетаване на тези две на пръв взор не изключително съвместими черти на акциите - или кои са 5-те най-хубави дивидентни пени акции, които можете да закупите в този момент.
 Тези две акции носят постоянна възвръщаемост съгласно топ анализатори от Goldman Sachs
Тези две акции носят постоянна възвръщаемост съгласно топ анализатори от Goldman Sachs

Те дават отговор на правилото на 10-те % за триумф в вложението

С навлизането във втората половина на годината фондовият пазар продължава да демонстрира признаци на възобновяване. След като означи един от най-лошите си интервали предходната година, има чувство за позитивна инерция на пазара.

Инвеститорите и пазарните участници са очевидци на последователно възобновяване, като общото въодушевление става по-оптимистично. Според световно изследване на Natixis измежду самостоятелни вложители, 68% от интервюираните имат позитивно мнение за настоящото си финансово положение. Проучването е извършено в 23 страни с 8550 участници. Въпреки това показателят S&P 500 е повишен с 16,3% от началото на годината, а NASDAQ е спечелил 32,7% до момента, възстановявайки се от най-ниските си равнища за всички времена предходната година.
 Акции на тези две компании добави Сорос в последно време към капиталовия си портфейл
Акции на тези две компании добави Сорос в последно време към капиталовия си портфейл

В тези акции популярният инвеститор-милиардер е вложил общо над 50 милиона $

През годините вложителите интензивно са търсили разнообразни капиталови тактики като средство за навигиране при евентуални спадове на пазара и за отбрана на своите портфейли. Обикновено вложителите стартират с акции на ниски цени - пени акции, като опция да навлязат на фондовия пазар с по-малка първична инвестиция.

Пени акции?

Терминът " пени акции " нормално не се отнася за добре открити компании. Въпреки че може да има няколко законни компании за милиарди долари с цена на акции под $5 от време на време. Например Lloyds Banking Group plc има пазарна капитализация от 36 милиарда $ и сега се търгува на цена на акция от 2,2 $ към 2 юли.

По същия метод доста компании в началото започнаха като пени акции и претърпяха забележителен напредък, като съществени играчи на фондовия пазар. Например, вложителите, които закупиха Ford Motor Co (NYSE:F) през 1983 година на цена от $2,11 на акция, биха имали забележителен растеж на вложенията си, защото цената на акциите се е умножила няколко пъти от този момент. Въпреки това, вложението в пени акции носи по-високи опасности спрямо вложението в по-утвърдени и по-големи компании.
 Как да търгувате акции, които са на път да създадат ново дъно
Как да търгувате акции, които са на път да създадат ново дъно

Навлизаме в " сезона на облагите " в Съединени американски щати

Пенни акциите, които заплащат дивиденти, могат да бъдат привлекателни за някои вложители заради капацитета за постоянен приход. Въпреки това, способността на пени акциите да поддържат погашение на дивиденти е от решаващо значение, защото по-малките компании може да имат стеснен паричен поток или да са изправени пред провокации.

Когато се обмислят вложения в дивидентни акции, устойчивостта се трансформира в решителен фактор, който притегля вниманието на вложителите. Компаниите, които непрекъснато усилват дивидентите си година след година, постоянно се възприемат като благонадежден избор за генериране на постоянен приход. Такива компании са Walmart, Johnson & Johnson и AbbVie, които възнаграждават акционерите си с увеличени дивиденти от десетилетия.
 Експерти: Купуването на акции на щатските пазари през днешния ден просто не си коства риска!
Експерти: Купуването на акции на щатските пазари през днешния ден просто не си коства риска!

В годините след финансовата рецесия доста вложители подцениха ERP (ефективна рискова премия)

Дивидентните акции демонстрираха мощно показване през годините и способстваха доста за общата възвръщаемост на пазара. Изследвания демонстрират, че приходите от дивиденти съставляват 41% от общата възвръщаемост на S&P 500 приблизително от 1930 година до 2022 година

От акциите под 5 $, изплащащи дял, са били подбрани петте с максимален брой на вложители хедж фондове, според статистиката на изданието InsiderMonkey.

5. VAALCO Energy, Inc. (NYSE: EGY)
Брой хедж фондове с позиции в компанията: 15 Цена на акция към 2 юли: $3,76
VAALCO Energy е основана в Тексас енергийна компания, която се занимава с изследване на въглеводороди. Компанията също е профилирана в производството и създаването на недопечен нефт. В момента компанията изплаща тримесечен дял от $0,0625 на акция, откакто го увеличи с 92% през февруари. Акциите имат дивидентна рентабилност от 6,65%, към 2 юли.

В края на първото тримесечие на 2023 година 15 хедж фонда, проследени от Insider Monkey, оповестиха, че имат дялове във VAALCO Energy на обща стойност 35 милиона $.

4. Braemar Hotels & Resorts Inc. (NYSE: BHR)
Брой хедж фондове с позиции в компанията: 20 Цена на акция към 2 юли: $4,02
Braemar Hotels & Resorts е американска тръстова компания за вложения в недвижими парцели, която влага главно в първокласни хотели и курорти. Компанията регистрира доходи от 215,3 милиона $ през първото тримесечие на 2023 година, което демонстрира растеж от 33% по отношение на същия интервал на предходната година.

Тя завърши тримесечието с пари и парични еквиваленти от 281,5 милиона $ и лимитирани парични средства от 63,1 милиона $.

На 5 април Braemar Hotels & Resorts Inc. (NYSE: BHR) разгласи тримесечен дял от $0,05 на акция, което беше в сходство с предходния дял. Акциите на компанията са с рентабилност от 4,98% към 2 юли.

В края на 31 март 20 хедж фонда в базата данни на Insider Monkey държаха дялове в Braemar Hotels & Resorts Inc. на обща стойност над 42,2 милиона $. С 12,5 милиона акции Davidson Kempner беше водещият акционер в компанията през първото тримесечие на годината.

3. Nordic American Tankers Limited (NYSE:NAT)
Брой хедж фондове с позиции в компанията: 21 Цена на акция към 2 юли: $3,67
Nordic American Tankers Limited е основана на Бермудските острови интернационална танкерна компания, която поддържа флот единствено за Suezmax. Това е една от най-хубавите пени акции с дивиденти, защото компанията прави постоянни заплащания на дивиденти на акционерите от 1997 година насам. В момента заплаща тримесечен дял от $0,15 на акция и има дивидентна рентабилност от 10,35%, считано към 2 юли.

Nordic American Tankers Limited беше известна покупка измежду елитните фондове през първото тримесечие на тази година, като 21 хедж фонда в базата данни на Insider Monkey държаха дялове в компанията по отношение на 16 тримесечие по-рано. Тези дялове имат консолидирана стойност на вложенията от над 70 милиона $.

2. Pitney Bowes Inc. (NYSE: PBI)
Брой хедж фондове с позиции в компанията: 22 Цена на акция към 2 юли: $3,54
Pitney Bowes Inc. е основана в Кънектикът софтуерна компания, която е необятно известна със своите пощенски измервателни уреди и друго пощенско съоръжение. Приходите на компанията за първото тримесечие на 2023 година възлизат на над 835 милиона $, което е спад от 10% по отношение на същия интервал на предходната година. В края на 31 март тя разполага с над 511,7 милиона $ в пари в брой и парични еквиваленти. Това е измежду най-хубавите пени акции, които изплащат дивиденти.

Pitney Bowes Inc. сега предлага тримесечен дял от $0,05 на акция и има дивидентна рентабилност от 5,65%, считано към 2 юли.

Според базата данни на Insider Monkey за първото тримесечие на 2023 година 22 хедж фонда са имали вложения в Pitney Bowes Inc., което нараства от 19 през предходното тримесечие. Дяловете, притежавани от тези фондове, имат обща стойност от почти 40 милиона $.

1. Brandywine Realty Trust (NYSE:BDN)
Брой хедж фондове с позиции в компанията: 23 Цена на акция към 2 юли: $4,65
Brandywine Realty Trust оглавява листата с най-хубавите пени акции изплащащи дял. Доверителната компания за вложения в недвижими парцели изплаща тримесечен дял от $0,19 на акция и има дивидентна рентабилност от 16,34%, считано към 2 юли.

Към края на първото тримесечие на 2023 година 23 хедж фонда, проследявани от Insider Monkey, оповестиха, че имат дялове в Brandywine Realty Trust, по отношение на 22 през предходното тримесечие. Тези дялове са на обща стойност над $63,5 милиона.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР