В него се посочва, че той е постъпил в руския

...
В него се посочва, че той е постъпил в руския
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Лукойл почина внезапно

В него се показва, че той е постъпил в съветския нефтен колос незабавно след довеждане докрай на висшето си обучение и е работил за компанията към този момент 30 години.

" В нашата памет той ще остане като надарен началник, многообразен човек и радушен приятел ", показват от " Лукойл " и изричат съболезнования на околните, написа Българска телеграфна агенция.

През октомври 2023 също като " неочаквана " беше оповестена и гибелта на ръководителят на Съвета на шефовете на " Лукойл " Владимир Некрасов , оповестиха тогава от пресслужбата на компанията. Според лекарското умозаключение повода за гибелта на 66-годишния мъж е остра сърдечна непълнота.

" Владимир Иванович посвети съвсем 50 години на работа в нефтената и газовата промишленост, преминавайки от най-ниското ходило ремонтен стругар до поста на общоприет шеф на основната индустриална компания ЛУКОЙЛ-Западен Сибир от групата ЛУКОЙЛ, след което работи като първи вицепрезидент на компанията, консултант на президента на компанията, ръководител на борда на шефовете, постоянно проявяващ изключителни управнически качества и хрумвания за развиване на производството ", написаха опечалените сътрудници на Некрасов.

Месец по-късно - през ноември предходната година, вицепрезидентът на най-голямата държавна банка в Русия " Сбербанк " Николай Васев също умря ненадейно . Според предварителното умозаключение на лекарите гибелта е настъпила вследствие на инфарк ", оповестиха от пресслужбата на банката.

Преди кончината си 42-годишният Васев е отговарял за частните клиенти и собствеността на " Сбербанк " през последните 12 години, а от декември 2020 година е назначен на поста вицепрезидент. През 2022 година оглави звеното за развиване на бизнес модели и дава отговор за новия функционален блок на банката за развиване на B2C

Няколко съветски политици, бизнес водачи и водещи финансисти починаха от хипотетични инфаркти или самоубийства от началото на войната в Украйна.
На 28 февруари 2022 година съветският олигарх Михаил Уотфорд, натрупал благосъстоянието си от нефт и газ след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, бе открит мъртъв в резиденцията си в Съри в Обединеното кралство. Негов градинар го разкрил обесен в гаража му. Според полицейски източник няма подозрителни условия към гибелта му. На 24 март 2022 година Василий Мелников, притежател на здравната компания " Медстом ", бе открит мъртъв дружно със брачната половинка си и двете им деца в жилището им в Нижни Новгород в Русия. Според полицейски източници, представени от " Комерсант ", Мелников е намушкал с нож брачната половинка си и децата си, преди да се самоубие. На 18 април 2022 година Владислав Аваев, някогашен върховен кадър на " Газпромбанк ", банковия филиал на съветския газов колос " Газпром ", бе открит мъртъв дружно със брачната половинка и щерка си. Телата им бяха открити в първокласен московски апартамент. В ръцете на олигарха имало револвер. Смята се, че той е умъртвил брачната половинка и детето си, преди да се самоубие. На идващия ден, 19 април, Сергей Протосеня, началник в съветския енергиен колос " Новатек ", беше открит мъртъв дружно с телата на брачната половинка и щерка си във вила чартърен в Льорет дел Мар в Испания. Олигархът бе открит обесен в градината на вилата си, а брачната половинка му и щерка му бяха открити убити с огнестрелно оръжие. На 24 декември 2022 година генералният шеф на съветската корабостроителница " Адмиралтейские верфи " Александър Бузаков ненадейно умря на 66-годишна възраст. Допълни детайлности към гибелта му не бяха разкрити. На 20 май 2023 година заместник-министърът на науката и висшето обучение на Русия Пьотр Кучеренко умря на 46 години. Подробности към гибелта му не бяха обявени. На 23 юни 2023 година 28-годишната Кристина Байкова, вицепрезидент на съветската " Локо-Банка " пък почина след мистериозно рухване от прозореца на жилището си на 11-ия етаж в Москва. На 22 юли 2023 година съветският бизнесмен, притежател и шеф на компанията " ИКС холдинг " Антон Черепенников умря на 40-годишна възраст от сърдечен арест.
Последната неочаквана гибел преди Робертус бе тази на единствения наследник на шефа на съветската компания " Роснефт " Игор Сечин - Иван. Той е умрял при започване на февруари 2024г., само че кончината му не е била обществено оповестена и за нея стана ясно едвам близо три седмици по-късно.

Игор Сечин е от близкото обграждане на Владимир Путин. Версията за гибелта на 35-годишния му правоприемник е " отделяне на тромб ".

Младият мъж също е работил в компанията, ръководена от татко му. Той е заемал управителна служба от 2014 година и е бил с фирмена защита. Последно е бил първи зам.-директор на департамента за взаимни планове на шелфовете.

Около 4.30 през нощта на 5 февруари Иван Сечин се е оплакал, че му е неприятно и се задъхва. По удостоверение на брачната половинка му преди да загуби схващане споделил, че има от болки, като решил, че е нещо, обвързвано с бъбреците. Охраната била изпратена до аптеката, с цел да купи съответния медикамент. Жената на Сечин влезнала в банята, с цел да налее вода и да може брачният партньор й да глътне лекарството, а когато се върнала в стаята, той към този момент лежал без да мърда.

Според изявленията на ВЧК-ОГПУ мъжът паднал и изгубил схващане. Охраната му го пренесла на пода и се пробвала да окаже първа помощ с реанимационни дейности. Случката се разиграла в затворен комплекс " Европа - 1 " на улица " Изумрудна " в Красногорск. Охранител на Иван Сечин повикал " Спешна помощ ", само че не прецизирал номера на постройката, където се намирало фамилното жилище.

Именно неправилност при подаването на адреса станала повода медицинският екип да обикаля с колата за спешна помощ най-малко два часа из региона, като дошъл в дома на Сечин чак към 6 часа сутринта. При идването си лекарите единствено установили гибелта му. По данни на околните на 35-годишния правоприемник на шефа на " Роснефт ", той е имал само хипертония. Медиците заключили, че става дума за откъснал се тромб. Това е и формалната версия за гибелта на младия мъж.

Според съветските осведомителни канали бащата Игор Сечин е забранил всякакво публично следствие от страна на Следствения комитет на Русия и от Федералната работа за сигурност. Възложил инспекцията единствено и само на Службата за сигурност на компанията " Роснефт ". Разследването, обвързвано със гибелта на сина му, е надълбоко засекретено, настояват опозиционните медии в Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР