В него може да се регистрира всеки, а диплома от

...
В него може да се регистрира всеки, а диплома от
Коментари Харесай

Съмнителен сайт предлага медицински услуги по домовете


В него може да се записва всеки, а тапия от здравната подготовка не се изисква

За подозрителен уебсайт, предлагащ медицински услуги по домовете, алармират пациентски организации. В него може да се записва всеки, а тапия, доказваща здравната подготовка, не се изисква.

След като пациент, решил да употребява услугите, които съмнителният уебсайт "Медицински услуги.ком " предлага, пациентска организация "Заедно с теб " алармира, че в него регистрация може да си направи всеки.

„ Без обучение, без тапия, без да съм пипала спринцовка, бях утвърдена за венозни вливания, инжекции и абокати. Това е грубо и неморално”, разяснява Пенка Георгиева пред bTV.

За да бъде оповестена публикация, потребителите заплащат такса, а от тях се чака да извършват процедури, изискващи специфични умения и подготовка.

При регистрация всеки самичък попълня опита, който има, само че без да има нужната здравна тапия. Всеки самичък написа и услугите, които предлага, като да вземем за пример венозни влизавания, и дефинира цената, която изисква за тях.

Комуникацията със уеб страницата става единствено по имейл. Оттам отхвърлиха изявление пред камера. Единствено ни дадоха отговор, че "администрацията на уеб страницата желае копие от тапия за приключена здравна подготовка ".

За проблема е осведомен здравният министър, а гилдията на медицинтските сестри изиска специфичен правилник за такива действия.

Здравното министерство е сезирало бранш "Компютърни закононарушения " на ГДБОП. В края на работния ден уеб сайтът към този момент е недосегаем.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР