В неделя започват Рождественските празници, по време на които се

...
В неделя започват Рождественските празници, по време на които се
Коментари Харесай

Отец Александър Лашков: Христос идва да ни покаже какво е смирение

В неделя стартират Рождественските празници, по време на които се чества Рождество Христово. Именно в това, че Христос се е родил в пещера, Той насочва най-великото обръщение за това какво е смирението, съобщи в студиото на „ Още от деня “ о. Александър Лашков.

На Рождество Христово би трябвало да си дадем сметка кой се е родил и с раждането на този невероятен младенец какво получава човечеството. Ражда се Христос. Спасява ни от безпътицата, грехолюбието, от непрошката, алчността. Христос идва да ни каже, че Бог е обич, напомни о. Александър.

о. Александър: Съвременното човечество не е смирено. Съвременният човек желае да получи всички земни богатства и не помни, че душата също се нуждае от храна - религия, примирение, добротолюбие.
Според о. Александър тук идва ролята на Църквата - да припомня, че и душата има своите потребности.

Има възкръсване в интереса към вярата и духовните полезности спрямо предишното, само че това надалеч не е задоволително, показа о. Александър. Той даде образец, че в енорията, където служи, има 30 000 индивида, само че има единствено един храм.

Липсата в храмовете съгласно него е освен откъм миряни, само че и откъм свещеници и духовни пастири.
о. Александър: Църквата не е същински овчар, тъй като жътвата е огромна, а жътварите са малко, както споделя Христос.
О. Алекдандър пожела на феновете на Българската национална телевизия и на всички българи да демонстрират добродетелите на трудолюбието, примирение, честност и религия.

о. Александър: Знаем, че от изток трима мъдреци изминаха хиляди километри, с цел да се покронят на Христос. Нека помним, че мъдреците от всяка ера търсят Христос.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР