В неделя ЦСКА ще се изправи срещу Славия и ще

...
В неделя ЦСКА ще се изправи срещу Славия и ще
Коментари Харесай

ЦСКА гони шампионски рекорд

 Защитата на ЦСКА е номер 1 в Европа
В неделя ЦСКА ще се изправи против Славия и ще се опита да усъвършенства собствен връх за минимум позволени голове след 17-ия кръг, написа " Тема Спорт ".

След 16 мача " армейците " са инкасирали едвам 5 попадения. Толкова имат и след същия брой срещи през последния си шампионски сезон - 2007/08 година.

Преди 11 години отборът, воден от Стойчо Младенов, е преодолян за 6-и път в 17-ия си дуел - победа с 3:1 над Беласица на стадион " Цар Самуил ".

ЦСКА приключва сезона с едвам 11 позволени гола в 11 срещи, или приблизително по 0,37 инкасирани на мач. Именно това е най-хубавото достижение въобще в историята на Пъра лига при изиграни най-малко 30 дуела в един сезон.

Рекордът за минимум позволени голове приблизително на намира се държи от ЦСКА и Спартак София от сезон 1951 година, когато в 22 мача двата отбора инкасират по 7 гола или 0,32 приблизително на дуел.

Сега обаче " армейците " могат да подобрят индикаторите както от 1951-а, по този начин и от 2007-а. В момента " алените " позволяват по едвам 0,31 гола приблизително на мач - 5 в 16 кръга.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР