В неделя от сутринта в западната половина на страната облачността

...
В неделя от сутринта в западната половина на страната облачността
Коментари Харесай

Гръмотевични бури в неделя

В неделя от сутринта в западната половина на страната облачността ще е променлива със слаби превалявания. В хода на денонощието бързо ще се оформят превалявания с гръмотевици, които до вечерта ще обзет в друга степен съвсем цялата страна. По крайбрежието се чака да превали едвам в късните часове на деня и то единствено по северните крайбрежия. Остава нараснал рискът от внезапни пориви напразно и градушки.

Заради проникналия към този момент по-студен въздух в западните региони дневните температури ще са по-ниски - със стойности следобяд до 25-26 градуса. В Югоизтока обаче ще остане горещо - до 33-34 градуса в най-топлите часове.

Едва в понеделник неустойчивостта около студения атмосферен фронт ще засегне Черноморието. Там се чака преобладаващо облачно време с минимални разкъсвания. В часовете следобяд се чакат краткотрайни летни превалявания с гръмотевици.

В останалата част на страната ще е слънчево с изолирани валежи, най-много тук-там из планините. Във вторник денят още веднъж ще е безоблачен със следобедни валежи на малко места по планините. От сряда съвсем до края на седмицата следва следващ нестабилен интервал с гръмотевични следобедни превалявания с капацитет за градушки. Температурите в първата цялостна седмица на юли ще са летни с дневни стойности към и над 30 градуса, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР