В неделя, на 21 януари, неправителствената организация Национална мрежа за

...
В неделя, на 21 януари, неправителствената организация Национална мрежа за
Коментари Харесай

За кражба на бонбони някои деца ги изпращат в интернат

В неделя, на 21 януари, неправителствената организация Национална мрежа за децата стартира акцията " За по-човечно детско правораздаване ". Тя цели промяна в системата за детско правораздаване, анулация на Закона за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни, настоящ от 1958 година, закриване на поправителните интернати и въвеждане на модерни и ефикасни наказателни ограничения за децата причинители.

Другата цел на акцията е основаване на схващане в обществото, че проблематичните деца са деца в риск и най-често постъпките им са зов за помощ , защото те са били жертви на принуждение, тормоз, неглижиране, живот в последна беднотия и прочие. Сега настоящият закон ги санкционира несъразмерно високо, даже по-сурово от възрастните за прегрешения като бягство от вкъщи, милостиня или дребни обири, за които възрастните не носят наказателна отговорност.

Началото на акцията ще бъде обещано в 11 ч. в Mall of Sofia (молът на бул. " Стамболийски ", пред магазина на H&M на партера). По време на събитието ще бъде показана играта, наречена " Не ме съди, дребосъче " и ще бъде показано видео със обществен опит, който Национална мрежа за децата провежда с присъединяване на родители.

Знаете ли, че за кражба на бонбони някои деца ги изпращат в пансион?

Всеки може да стане част от смяната, като подпише петицията за промяна на www.endviolence.nmd.bg
#НеМеСъдиЧовече

Защото сега над 10 000 деца попадат под ударите на 60-годишния Закон за битка против противообществените прояви и стават жертви на несъответстващи възпитателни ограничения. Има деца, които даже за дребни нарушавания търпят санкции в изправителни интернати. Там те постоянно остават без психическа поддръжка, без право на качествено обучение, без здравна помощ. А това са на първо място деца, които заслужават човешко отношение и поддръжка. Достатъчно е, че животът един път ги е санкционирал с тежко детство и ограничения, с цел да ги наказваме още веднъж, акцентират от Национална мрежа за децата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР