В неделя, 11 февруари 2024 г., от 19:00 ч. виолончелистът

...
В неделя, 11 февруари 2024 г., от 19:00 ч. виолончелистът
Коментари Харесай

От барок до... рок“ в зала България

В неделя, 11 февруари 2024 година, от 19:00 ч. виолончелистът Марин Казаку и ансамбълът „ Violoncellissimo (Виолончелисимо) “ ще изнесат ексклузивен концерт на сцената на Софийската филхармония в зала " България ", с доста разнообразна стратегия: приспособена за виолончело музика от всички жанрове, представяща подбрани мелодии от известни филми до валсове, маршове и творби на Моцарт в... рок вид. Неслучайно концертът е озаглавен „ От барок до... рок “.
 
Проектът „ Виолончелисимо “, основан от професор Марин Казаку преди повече от 30 години, е роден от желанието му да развие творчеството на своите студенти, само че и да приближи хората до музиката, без значение от нейния род, от подготовката или желанията на слушателите, както и от мястото на което се организира събитието. Нещо повече, през 2024 година маестро Марин Казаку и ансамбълът „ Виолончелисимо “ имат намерение да доближат до допустимо най-вече общности, в това число и до румънската диаспора, в поредицата от Приказни турнета... на всички места

„ Виолончелисимо “ е формиран от най-хубавите млади виолончелисти в страната и е един от най-известните румънски камерни ансамбли през последните десетилетия. Марин Казаку е общоприет шеф на филхармонията „ Джордже Енеску “ и професор по виолончело в Националния музикален университет в Букурещ.

Маестро Казаку е свирил с Генадий Рождественски, Серджиу Комисиона, Хория Андрееску, Антони Рос Марба, Владимир Орлов, Раду Алдулеску и Джереми Менухин. Същевременно има голям брой изяви на интернационалните фестивали като тези в Берлин, Хонконг, Макао, Мюнхен, Милано, Осака, Сеул, Токио.
Концертът на 11 февруари в София се реализира с поддръжката на JTI. 
 
JTI е измежду първите мултинационални компании, които влагат в Румъния още през 1993 година, като от 2011 година ръководи бизнеса и в България. Компанията е известна с поддръжката си за най-значимите културни събития и институции: FITS, TIFF, Филхармония „ Джордже Енеску “, Музея „ Брукентал ”, SoNoRo. 

Срещите на JTI, които вече са се трансформирали в национална културна марка за актуален танц, ще отбележат четвърт век през 2024 година, с помощта на обстоятелството, че „ придават цялост на румънския артистичен живот ". Компанията JTI е наградена от Министерството на външните работи на Япония за разпространение на японската просвета в Румъния.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР