В неделния ден до обед ще е с разкъсана облачност,

...
В неделния ден до обед ще е с разкъсана облачност,
Коментари Харесай

И днес като вчера: Слънце до обяд, после - дъжд

В неделния ден до обед ще е с раздрана облачност, само че следобяд над планинските региони от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще паднат превалявания, съпроводени от гръмотевици, като ще има условия и за дребна градушки. Без превалявания се чакат по Черноморието, където ще е най-вече слънчево.

Следобед ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури в страната ще се намалят и ще са сред 16°C и 22°С, предвиждат от MeteoBalkans.

Времето в София

Ще духа слаб западен вятър. До обед ще доминира слънчево време.

Следобед ще се образуват купесто-дъждовни облаци и ще стартират превалявания от дъжд. Очакваме и гръмотевична активност. Минималните температури ще са към 3°С, а оптималните – до 19°С.

Времето по планините

Отново планините няма да са подобаващи за разходки и туризъм!

Времето по планините ще е най-вече облачно. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, най-вече в планинските региони в Рило-Родопския масив и Централна България, ще превали дъжд, а над 1900 метра – и сняг.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°C, на 2000 метра - към 3°C. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Остава висока заплахата от лавини!

Времето по Черноморието

През нощта против неделя облачността ще се задържи раздрана. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. През деня облачността ще е раздрана и ще намалее до слънчево време.

Максималните температури ще бъдат сред 17°C и 19°C. Температурата на морската вода чакаме да е към 9-10°C. Вълнението на морето – до 1-3 бала.

Времето на Балканите

И през идващите дни атмосферата над България, Румъния и Гърция ще се задържи неустойчива. До обед на доста места времето ще е слънчево или с раздрана облачност. Следобед се чакат превалявания и гръмотевични стихии.

Повече слънчеви часове се чакат над западните региони от полуострова. Температурите на Балканите ще се покачват.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР