В най-новия седмичен анализ, предоставен от Glassnode, известна компания за

...
В най-новия седмичен анализ, предоставен от Glassnode, известна компания за
Коментари Харесай

Ето колко Биткойн са натрупали дългосрочните притежатели тази година

В най-новия седмичен разбор, възложен от Glassnode, известна компания за разбор на веригата, бяха проучени измененията в предлагането на Биткойн измежду дълготрайните притежатели (LTH) и краткосрочните притежатели (STH) през 2023 година

Тези категории съставляват главните сегменти в границите на пазара на BTC , като STH съставляват тези, които са придобили Биткойн през последните 155 дни, до момента в който LTH обгръщат тези, които държат своя Биткойн за по-дълъг интервал от време.

Исторически видяно, продължителното владеене на монети има наклонност да понижава вероятността от продажба. STH нормално се възприемат като притежатели с по-малко корав ангажимент, до момента в който LTH се характеризират като по-решителни вложители.

Наблюдението на държанието на тези разнообразни групи включва следене на настоящите им притежания. Конкретно фокусирайки се върху доставките отвън борсата, данните изобразяват безапелационна наклонност през последните години.

През следения интервал от 2023 година доставките, притежавани от Биткойн LTH, видимо са се нараснали, като възлизат на почти 14.9 милиона BTC, отбелязвайки растеж от 825,000 BTC от 1 януари насам.

Обратно, предлагането на STH е намаляло, като е отбелязало спад от 506,000 BTC, като в този момент възлиза на едвам 2.3 милиона BTC.

Забележително е, че макар забележителния скок на цената на Биткойн от над 150% от началото на годината, LTH демонстрираха резистентност, като задържаха активите си, заобикаляйки изкушението за незабавна облага.

Пазарната динамичност отразява и обстоятелството, че някои STH продават своите активи, с цел да се възползват от облагите, които са били поети от LTH. Нещо повече, част от STH минаха в категорията LTH, което способства за тази смяна в предлагането.

Съществен аспект, който би трябвало да се означи във връзка с нарастването на предлагането на LTH, е, че то отразява притежания отпреди 155 дни, а не настоящи придобивания. Обратно, дейностите по продажба се записват неотложно.

Последните данни сочат лек спад в предлагането на LTH на Биткойн след последното повишаване на цената на криптовалутата, което допуска, че даже някои непоколебими вложители може да са се поддали на страха от пропуснати благоприятни условия (FOMO) на фона на опцията за прибиране на облаги по време на този бичи напредък.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР