В най-младия пловдивски район започва ново начинание, посветено на Деня

...
В най-младия пловдивски район започва ново начинание, посветено на Деня
Коментари Харесай

Започва залесяването на новата горичка „Слънчев лъч” в „Тракия”

В най-младия пловдивски регион стартира ново начинание, отдадено на Деня на Земята  – основаването на горичката „ Слънчев лъч ”. Тя ще се намира в продължението на парк „ Лаута ” и ще добави зелената система на квартала. 

Гражданската самодейност е  с уредник Вера Вулджева от Bgreen в партньорство с Еко Училище " Слънчев лъч " и  с поддръжката на " Подай ръка - Заедно за по-добро бъдеще " и кмета на „ Тракия ” Костадин Димитров.

Целта на уредниците и участниците е да поддържат природата, като се включат в озеленяването на регион „ Тракия ”, давайки добър образец на подрастващите.  Проектът се осъществя съгласно практиките на биодинамичното земеделие, като с него са съобразени времето и метода на засаждането, торенето и мулчирането.

Теренът е авансово измит, а след засаждането дърветата ще бъдат укрепени по подобаващ екологичен метод.

През 2021 година кметът на „ Тракия ” Костадин Димитров поде  самодейност за засаждане на към 1000 дървета на доста площи в целия регион. 

Екипът, огромна част от родителите и децата от Еко учебно заведение " Слънчев лъч " прегърнаха концепцията също, както и другари, природолюбители, близки и напълно непознати хора ”, споделя Вера Вулджева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР