В най-малко три синагоги и в музей в Манхатън и

...
В най-малко три синагоги и в музей в Манхатън и
Коментари Харесай

Бомбени заплахи в три синагоги и музей в Ню Йорк

В минимум три синагоги и в музей в Манхатън и в Бруклин са се получили бомбени закани през вчерашния ден, само че нито една от тях не е оценена като достоверна от нюйоркската полиция, оповестиха управляващите в Ню Йорк, представени от Ройтерс.

Управителят на нюйоркския административен регион Манхатън - Марк Ливайн, написа в обществената платформа " Екс ", че бомбените закани са " чисто закононарушение от ненавист и са част от засилващата се наклонност на прояви на експанзия против еврейски институции ". 

" Това е явен блян да се всее боязън измежду еврейската общественост. Не можем да го приемем ", добави той. 

В резултат от бомбените закани са били евакуирани общо 250 души от две синагоги в Манхатън, написа Българска телеграфна агенция.

Губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хоукъл съобщи на собствен ред в " Екс ", че щатските служби " ревизират интензивно редица бомбени закани против синагоги в Ню Йорк " и те са " оценени като недостоверни ".

" Няма да демонстрираме толерантност към хора, които сеят боязън и антисемитизъм ", написа още тя.

Говорител на полицията е удостоверил, че през вчерашния ден са се получили серия от бомбени закани, в това число по електронната поща против Бруклинския музей и една против синагога в Бруклин, оповестява Ройтерс. Няма открити взривни устройства, прецизират от полицията на Ню Йорк.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР