В най-кратки срокове трябва да бъде пусната новата лента за

...
В най-кратки срокове трябва да бъде пусната новата лента за
Коментари Харесай

Махаме таксите за турските превозвачи, които влизат или преминават транзитно през България

В най-кратки периоди би трябвало да бъде пусната новата лента за хладилни транспорти на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево-Капъкуле “, както и да бъдат отстранени таксите за турските превозвачи, които влизат или минават директно през България. Тези два въпроса бяха част от тематиките, които разискаха министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и заместник-министърът на търговията на Турция Риза Турагай, по време на среща, провела се през вчерашния ден в Министерството на превоза и транспортните известия.

„ България и Турция са освен прилежащи страни, само че са и другарски страни. И това го демонстрираме всеки ден, изключително в областта на превоза, в която Турция е един от огромните ни сътрудници. До момента имаме постоянни връзки. Особено показателно е, че в тези времена на усложнения, които пандемията предизвиква, придвижването на артикули, доставки и хора, се реализират гладко и отмерено “, съобщи министърът на превоза Росен Желязков.

„ Бизнесът с превозването на артикули е извънредно конкурентен. В интерес на икономическия и двустранния стокообмен, и стокооборот е належащо да бъде спазван взаимен метод. В този сериозен за стопанските системи по света миг обезпечаването, при нужда, на спомагателни разрешителни за превозвачите също е от огромно значение, за повишението на стокооборота. Заедно с турските сътрудници работим интензивно да понижим административната тежест, тъй че да ускорим напредването на стоките и да облекчим оптимално бизнеса. Оценяваме позитивно това, че имаме бърз контакт и взаимно доверие с институциите от турска страна, при решаването на разнообразни компликации и ежедневни въпроси “, посочи още Росен Желязков.

„ Като прилежащи страни в наш интерес е да увеличим търговско-икономическите връзки посред ни. По време на пандемичната обстановка, през която прекосяваме, във връзка с България се постарахме да покажем едно доста особено, доста самостоятелно отношение. В интервал, в който прилагаме 14-дневна карантина на турските жители взехме решение да не подлагаме под карантина българските водачи в Турция “, сподели заместник-министърът на търговията на Турция Риза Турагай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР