В навечерието сме на Рождество Христово и Нова година. За

...
В навечерието сме на Рождество Христово и Нова година. За
Коментари Харесай

Полицаи, жандармеристи и пожарникари пазят реда по празницит...

В навечерието сме на Рождество Христово и Нова година. За да могат те да преминат без произшествия и при добър публичен ред и пожарна сигурност структурите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик са подхванали поредност от ограничения.

Сред главните цели на всички чиновници от пътна и охранителна полиция е обезпечаване на пътната сигурност. Очаква се доста интензивно придвижване по Автомагистрала „ Тракия” по посока от столицата към останалите елементи от страната, както и по основните пътища водещи към Пловдив, Велинград, Пещера, Панагюрище. В тази връзка по тези пътни прави в границите на обслужваната територия ще бъдат ситуирани оптимален брой полицейски екипи, включително и чиновници на Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив. Те ще имат за задача да подкрепят придвижването и да наблюдават за недопускане на автомобилни колони. Добре е да се има в поради къде има пътища в ремонт и да се употребяват въведените различни направления. Засилен ще е контролът и по повод спазването на скоростните режими, ръководството на МПС след приложимост на алкохол и от неправоспособни водачи.

По линия на противопоставяне и предварителна защита на престъпната престъпност са планувани полицейски действия ориентирани главно към запазване на собствеността на жителите. Апелираме към хората, които ще изоставен домовете си за празниците, да не оставят пари и полезности, даже да имат скъпи заключващи системи и СОТ. Пътуващите в градски превоз да бъдат бдителни за джебчии, а в магазини и заведения за хранене да не оставят движимостите си без контрол.

Разпоредени са засилени инспекции, свързани с контрола на общоопасните средства. Проверени са всички обекти имащи право да правят търговия с пиротехнически произведения. Припомняме, че законът не разрешава продажбата на пиротехника от категория F1 на деца под 12 години, от категория F2 - на младежи под 16 години и надлежно изделията от категория F3 ме могат да се продават на лица под 18 години. Търговската активност с пиротехнически издалия би трябвало да се прави единствено в лицензирани магазини.

Във връзка с идните празници инспектори от РДПБЗН – Пазарджик направиха инспекции по отношение на предприемане на спомагателни организационни и превантивни ограничения за обезпечаване на пожарната сигурност във всички обекти на територията на региона ангажирани с тържествените празнувания на идните празници.

Противопожарни рекомендации

Празничното въодушевление не трябва да се помрачава от произшествия с зародили пожари и запалвания. В тази връзка Ви съветваме да обърнете внимание на редовността и вярната употреба на отоплителните и нагревателни уреди. Те би трябвало да са пожарообезопасени и да не се оставят без контрол и да се експлоатират според напътствията на производителя им.

Игрите и заниманията на децата постоянно крият заплаха от пораждане на пожари. Необходимо е да се упражнява непрекъснат наставнически надзор, защото паленето на бенгалски огън и свещички до елхите или до други елементарно запалими предмети е извънредно рисково. Много от пиротехническите средства - пиратки, фойерверки и други сходни, са пожароопасни и не би трябвало да се хвърлят безсистемно от прозорци и тераси, защото това може да докара до пораждане на пожари в икономически постройки, прилежащи тераси, горими навеси и други, а също по този начин и до пострадване на хора.

При използването на пиротехнически средства и декорация на елхите е належащо:

• Елхите да се слагат на безвредно разстояние от завеси и други горими материали;

• Използваните електрически украси не би трябвало да са самоделно направени. Същите не трябва да се оставят включени без надзор;

• Родителският надзор е наложителен при палене на свещи и бенгалски огън по елхата и на други места. Необходимо е да се обясни на децата заплахата от детската игра с огън Оставянето на деца без контрол, сами в жилищата, а още повече заключени е опасно;

• Не допускайте децата да използват пиратки, римски свещи, ракети и други пиротехнически произведения!

• Фойерверки, бенгалски огън и други пиротехнически средства да не се хвърлят безсистемно. Те са предопределени за потребление на открити и безвредни места;

• Складираните горими движимости и леснозапалими течности на тераси крият заплаха за пораждане на пожари от попадане на фойерверки, сигнални ракети, незагасени цигари и други небрежни действия;

• Бъдете виновни, когато държите запалени свещи в църквите. Пазете близките хора и имуществото.

При пожар телефонът за незабавни повиквания е 112!!!

ОДМВР и РД ПБЗН- Пазарджик желаят на всички поданици и посетители на региона радостни и изпълнени с приятни преживявания празнични дни!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР