В навечерието на своята 30-а годишнина Пощенска банка бе удостоена

...
В навечерието на своята 30-а годишнина Пощенска банка бе удостоена
Коментари Харесай

Пощенска банка с две международни награди за дигитално банкиране

В навечерието на своята 30-а годишнина Пощенска банка бе удостоена с две интернационалните награди от влиятелния конкурс World Finance Digital Banking Awards 2020 на авторитетното издание World Finance Magazine. Отличията са в категориите „ Най-добра цифрова банка “ (Best Consumer Digital Banks, Bulgaria) и „ Най-добро приложение за мобилно банкиране “ (Best Mobile Banking Apps, Bulgaria) за потребителите в България. Зимното издание на състезанието отличава най-хубавите банки в даването на цифрови услуги на потребителите и въвеждането на новаторски модели за ръководство.

Пощенска банка е единствената финансова институция от България отличена в тазгодишното издание. Признанията са вследствие на серията от нововъведения, приложението за мобилно банкиране m-Postbank, модерната клонова мрежа и цифровите услуги, които банката предлага за улеснение на своите клиенти през последната предизвикателна за всички година. Това е следващ триумф за нея, откакто през 2020 година получи за трета поредна година и оценката за „ Най-добра банка в банкирането на дребно в България “ (Best Retail Banks) от състезанието World Finance Banking Awards на едноименното финансово списание.

„ Дигиталните канали на банката ще продължат да бъдат желан метод за осъществяване на ежедневни банкови интервенции и ние се стремим да отговорим на тази нужда, изключително в този момент, когато банкирането от разстояние е не просто улеснение, а нужда. Вследствие на все по-активната приложимост на цифровите канали от клиентите на банката, общият дял на направени преводи в онлайн среда на годишна база доближава 78% в края на 2020 година по отношение на 22% на осъществените в клон “, показват от Пощенска банка.

Възходящата наклонност в развиването на цифровите канали на банката изрично се удостоверява и от данните за потреблението им на годишна база, като най-чувствително е нарастването при използването на мобилното приложение „ m-Postbank “. За предходната година дейните консуматори на приложението са нарастнали с 60%, а общият брой на направените преводи означи растеж от 50 на 100 по отношение на 2019 година. Цифрите са неоспорим индикатор и за доверието, което Пощенска банка печели, трансформирайки се в „ цифровата банка “, която клиентите избират. През миналата година е регистриран незабравим растеж от 120% на подадените онлайн заявки за кредитен артикул, а усвоените през цифровите канали на банката суми нарастват съвсем двойно по отношение на 2019 година.

„ Бъдещето на банките е в дигитализацията, по тази причина и непрекъснатите ни вложения в човешки запаси, новаторски услуги и софтуерна инфраструктура характеризират тактиката на Банката в тази посока, посредством създаване на съвременни решения и нови благоприятни условия за всички наши клиенти. Те могат да се възползват от изцяло отдалечен развой по заявяване и приемане на заеми, сметки, застраховки, дебитни и кредитни карти, онлайн консултация за жилищен заем посредством мобилното приложение EVA Postbank, както и от нашите цифрови зони от за експресно банкиране, неповторими за локалния пазар. Благодарение на цифровите ни зони клиентите могат да се разпознават с банковата си карта и да извършат сами към 90% от интервенциите, които се правят от банковите чиновници.

Продължаваме да развиваме своите услуги и скоро ще предложим мобилен портфейл от ново потомство. Затова сме доста щастливи, че в този момент получаваме тъкмо тези награди. Те са още едно доказателство, че се движим в вярната посока и сме дали отговор на най-важното – положителната потребителска задоволеност “, разясняват от Пощенска банка.

В влиятелния конкурс вземат присъединяване редица водещи банки, които задават трендовете и дефинират идващите етапи в дигитализацията на банкирането. Сред тях са одобрени банки в международен мащаб като Bank of America, UBS, Lloyds Banking Group, Citi, HSBC, BBVA и други.

World Finance Magazine е печатно и онлайн списание, което обезпечава повсеместен обсег и разбор на финансовата промишленост, интернационалния бизнес и международната стопанска система. Списанието, издавано от компанията World News Media в Лондон, е ориентирано към публика от експерти в региона на финансите, корпоративни и частни вложители, като обгръща необятен набор от тематики за банковото и застрахователното ръководство. От 2007 година World Finance Magazine провежда едноименните годишни награди – World Finance Awards, които целят да отличат бизнес достиженията, триумфите и иновациитев целия свят, а от 2016 година и World Finance Digital Banking Awards, които правят оценка изключителните цифрови решения и нововъведения на банките по света.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР