В навечерието на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се

...
В навечерието на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се
Коментари Харесай

Часове преди историческата среща в Евксиноград Курц изрече тежки думи за Турция и призова...

В навечерието на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се организира довечера във Варна, австрийският канцлер Себастиан Курц прикани за прекъсване на всевъзможни договаряния за присъединението на Турция към евросъюза. 

" Условията за присъединение не са изпълнени и заради тази причина предприсъединителните договаряния би трябвало да бъдат прекъснати с Турция ", сподели Курц пред немското издание " Ди Велт ", написа Блиц. 

Според него в тази връзка би трябвало да бъдат преразгледани " финансовите параметри на предприсъединителната помощ, която бе планувана на стойност от 4.45 милиарда евро за интервал от 2014 до 2020 година ". 

" Турция остава важен стратегически сътрудник за Европейски Съюз, с който би трябвало да има съдействие в границите на програмата за съседите ", разясни австрийският канцлер. 

Той остро осъди и турската интервенция в Сирия, на която са жертва кюрдите, прецизира БГНЕС.

Австрийският канцлер Себастиян Курц счита, че " присъединението на Турция към Европейски Съюз ще сътвори заплаха за мигрантските придвижвания, а филантропичното положение в района ще усили мигрантските придвижвания ". 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР