В навечерието на празниците хиляди българи тръгнаха на път. Паралелно

...
В навечерието на празниците хиляди българи тръгнаха на път. Паралелно
Коментари Харесай

Масирани полицейски проверки за Великден

В навечерието на празниците хиляди българи потеглиха на път. Паралелно днес започна масирана полцейска акция срещу дрогирани и пияни шофьори. Натоварено е придвижването и  на граничните пунктовете към Гърция и Румъния. 

Благой Станчев е измежду стотиците тествани водачи през днешния ден. Не е регистриран алкохол в кръвта му.„ Малки неточности, дребни нарушавания, изключително пък недай боже приложимост на алкохол и опиати, могат да причинят доста неприятности на хората, които са се подготвили за празника ” споделя Станчев.

Хиляди са позитивните проби за алкохол и опиати всеки ден.„ Практиката сочи, че по 40, 50 приблизително случая дневно в цялата страна се откриват. В тази връзка, през днешния ден са назначени в наряд 800 екипа, които да обезпечават публичния ред ”, сподели Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „ Национална полиция ” (ГДНП).

Полицията следи и за придвижване в спешната лента. Глобата за това, напомнят от Министерство на вътрешните работи, е 1000 лв. и отнемане от правото на ръководство за 3 месеца. Засилен трафик с изключение на навътре в страната има и по границите.

„ Отворени са всички трасета за прекосяване, обезпечили сме непрекъснатост на работния развой ”, съобщи Аксия Манчева от Отдел „ Гранични инспекции ”, ГДГП.

От Министерство на вътрешните работи молят всички шофьори да внимават и да не не помнят, че не са сами на пътя. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР