В навечерието на новата учебна година кметът на община Шумен

...
В навечерието на новата учебна година кметът на община Шумен
Коментари Харесай

Кметът на Шумен се срещна с директори на училища

В навечерието на новата образователна година кметът на община Шумен Любомир Христов организира среща с шефовете на учебни заведения, детски градини и центрове за личностно развиване. Домакин на просветителната среща беше уютният възрожденски двор на Сребровата къща. Градоначалникът благодари на всички за усърдната работа, както по подготовката и организацията на образователния развой, по този начин и по време на ремонтните работи през лятото. Обърна се особено към учителите и шефовете на образователните заведения, които понесоха през ваканцията тежестта на огромните строителни действия по плана към Оперативна програма „ Региони в напредък “.
 dsc01612_320x240  dsc01613_320x240  dsc01614_320x240  dsc01617_320x240  dsc01618_320x240
„ Давам си сметка, че тези няколко месеца бяха огромно тестване за вас. Иска ми се да имам вяра обаче, че по време на образователната година неудобствата ще са по-малко и че ще извършите всичко допустимо да няма напрежение измежду децата и родителите. Мисля, че би трябвало да сме удовлетворени. Получихме повече от 13 млн. лв. по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и направихме главен ремонт на началното учебно заведение „ Ил. Р. Блъсков “ и на междинните „ Панайот Волов “, „ Трайко Симеонов “ и „ Васил Левски “. Едва ли в околните години общината би могла да си разреши да задели толкоз доста средства за изцяло възобновяване на постройките и на образователната база “, уточни Христов.

Той се обърна към шефовете, а посредством тях и към учителите, родителите и учениците в тези учебни заведения да се въоръжат с още малко самообладание. Работата ще продължи и ще изисква още по-голяма отговорност, тъй като ще се прави през образователната година и е извънредно значимо да не се позволен произшествия.
Любомир Христов пожела на всички на добър час и сполучлива нова образователна година. В срещата участваха още зам. кметовете Найден Косев, Татяна Костова, Росица Антонова, инж.Боян Тодоров и началникът на Регионалното ръководство по образованието Светлана Милева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР