В навечерието на Гран При на Австралия, отборът на Ред

...
В навечерието на Гран При на Австралия, отборът на Ред
Коментари Харесай

В Ред Бул заравят томахавката поне временно

В навечерието на Гран При на Австралия, тимът на Ред Бул може да преживее краткотраен интервал на помиряване, защото управителните фигури на отбора се стремят да намерят общ език. Срещата на Кристиан Хорнър и лекар Хелмут Марко, на която участваха и висши представители на Ред Бул, сътвори съображение за оптимизъм по отношение на разрешаването на вътрешните различия, които биха могли да обиден представянето на тима през сезона.

Това е първата стъпка към деескалация на напрежението. Към момента обаче проблеми на пистата не се виждат - Ред Бул започва сезона с две двойни победи в първите две надпревари, само че няма гаранция, че това ще продължи, в случай че напрежението в бокса остане.

Неофициална информация сочи, че Хорнър е съумял да повлияе на усещанията на основните лица в ръководството на Ред Бул по отношение на своето място и значителност в отбора, като по този метод си обезпечава оставане на своя пост в сериозен миг.

Допълнителен триумф за Хорнър е фактът, че е избегнал уволняване преди надпреварата в Австралия - сюжет, който мнозина в Австрия чакаха. Също по този начин се чака и намаляване на позицията на звездата на отбора Макс Верстапен, който ясно е дал да се разбере, че няма да поддържа отстраняването на лекар Марко от отбора. Верстапен е измежду тези, които приканват за бързо решение на вътрешните различия, наблягайки желанието си фокусът да се насочи върху спортните достижения.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР