В навечерието на Годишните награди за най-стилни и успешни българи

...
В навечерието на Годишните награди за най-стилни и успешни българи
Коментари Харесай

Мария Бакалова благодари за приза `БГ модна икона 2022`

В навечерието на Годишните награди за най-стилни и сполучливи българи „ БГ фешън икона 2022 “ Академията за мода разгласи, че притежател на наградата в категория „ Изкуство “ е българската актриса Мария Бакалова, която е номинирана за „ Оскар “ и „ Златен глобус “ и е едно от най-предпочитаните лица на такива мега представители на висшата мода, като „ Луи Вюитон “, „ Кристиан Диор “, „ Прада “, „ Армани “, „ Баленсиага “, „ Балмен “ и доста други. Тъй като родната кинозвезда сега взе участие в снимането на следващия филм в Съединени американски щати, тя ще получи премията си в допълнение – когато се завърне в България.

Научавайки за признанието, Мария Бакалова изпрати до Академията за мода и персонално до проф. Любомир Стойков видео послание, с което изрече своята признателност за премията за най-стилни и сполучливи българи „ БГ фешън икона 2022 “.

"Уважаеми проф. Любомир Стойков и „ Академия за мода - България “,
Искам да Ви благодаря от цялото си сърце за тази голяма чест и предопределение което ми връчихте през днешния ден.
Каквито и думи да се опитам да събера в няколко фрази евентуално няма да бъдат задоволителни, с цел да изразят какво усещам и какъв брой съм трогната, признателна, поласкана, разчувствана, щастлива, радостна... Не знам! БЛАГОДАРЯ, в действителност благодаря!
Последната година и половина, може би съвсем две, имах опцията да се докосна до много забавни тоалети, до много забавни и провокативни рокли, някои идващи от бъдещето, други като че ли от царски замък, трети като че ли от детска приказка, четвърти рискови, провокативни, дръзки, изискан.
Последната година и половина с помощта на моята невероятна стилистка и непосредствен другар Джесика Пастър съумях да погледна в света на модата по-отблизо и да схвана какво е в действителност модата и какъв брой велико изкуство е.
Откакто се срещнах с Джесика започнах да изучавам за какво този модел е изработен с тази материя, по тази кройка, с този контур, с тази шампа, какво е предизвикало, какво е въодушевило дизайнера да сътвори тъкмо този модел... Величествено! Точно поради това от ден на ден си разрешаваме да опитвам с неща, от ден на ден се впускаме в незнайното, тъй като когато започнеш да разбираш едно изкувство, чак тогава можеш да си позволиш да играеш с него или най-малко аз по този начин си мисля.
Та, тази премия желая да я посветя на моята прелестна стилистка Джесика Пастър, която е зад всяка една визия, която съм имала достойнството да облека и да бъде мой колаборатор в концепциите ми, да ме направлява, само че без да сочи с пръст и да споделя „ Това е вярно! “ или „ Това е неверно! “, а да има развой на връзка.
Тук е моментът, в който желая да изкажа голяма признателност и да допосветя премията на още един човек, който сътвори модата за мен в доста, доста ранното начало на моя живот – това е моята майка. Мамо, откогато съм на тези забавни места, събития, облекла, забелязах нещо, за което не си давах сметка преди. Силното оръжие на Джесика и нейно най-любимо е тейлърингът. Това в действителност е изкувството, което ти правиш, откогато аз нося красиви облекла. Когато бях дребна на 5-6 години и нямахме опцията да купим всяка една нова модерно дрешка - финален вик на модата, тъкмо ти прекрояваше всяка една дреха, намираше метод да направиш нещата доста по-готини, доста по-дръзки, доста по-екстремни, доста по-екстравагантни, къде ще скъсиш ръкав, къде ще направиш подгъв, къде ще сложиш мънисто или някъде перла, различен път камъче... ти създаваше изкувство и тази премия я обричам и на теб, тъй като посредством и на теб от ранна детска възраст, от ранна момическа възраст, аз се допрях до света на модата.
Благодаря на тези две мощни дами, които ме държат за двете ръце и ми демонстрират какъв брой е красиво и забавно да си играеш, по какъв начин в действителност можеш да се забавляваш и по какъв начин светът става по-цветен с нещо по-цветно, пък то даже и да е черно.
Благодаря Ви от цялото си сърце и лятото идва. Нека се подготвим за него. "

Професор Стойков блгодари за видео-посланието в своя фейсбук профил с думите:
„ Мария Бакалова - почит! Удивително точни и фини знания за същността на стила, модата и стилния дизайн. “

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР