В навечерието на годишнината от трагичния инцидент в Париж, в

...
В навечерието на годишнината от трагичния инцидент в Париж, в
Коментари Харесай

Нова биография сваля от пиедестала принцеса Даяна

В навечерието на годишнината от трагичния случай в Париж, в който почина принцеса Даяна Спенсър, наричана приживе лейди Ди, следва да излезе на 30 август книгата “Истинската Даяна - откровената история на най-обичаната принцеса ” написана от лейди Колин Кембъл, която е велможа биограф на Бъкингам.

Преводът е на Надя Баева, а книгата ще излезе с логото на Издателство “Кръг ”.

 “Лейди Колин Кембъл е една много забавна и космополитна персона сама по себе си. Тя е аристократка с съветски корени, която е родена в Ямайка, живяла е в Ню Йорк, омъжена е за малко за лорд Кембъл, като приема неговата купа и по този начин се сродява с английското кралско семейство ”, споделя Диляна Георгиева , която е редактор на книгата.

Като повествовател на биографията на Леди Ди, Кембъл приема позиция, като не демонстрира единствено положителното или единствено неприятното в нейната история.

“В “Истинската Даяна ” този фундамент, на който е сложена принцеса Даяна не участва, демонстрират се другите страни, обърканата и спорна персона , която е представлявала дамата, която е зад приказката за принцесата . Кембъл в действителност се старае да покаже другите страни на Даяна ”, споделя редакторката.

Въпросът със гибелта на принцесата много в детайли е прегледан в книгата и авторката разказва точно събитията в нощта на 31 август 1997 година , като преглежда и френското следствие, и английското. Освен това обръща внимание на множеството тайни теории, като разказва от кое място са произлезли и разказва слабите им места.

Чуйте повече в диалога на Гергана Пейкова в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР