В навечерието на 25-ата годишнина от създаването на Премиър лийг

...
В навечерието на 25-ата годишнина от създаването на Премиър лийг
Коментари Харесай

Кои тим е изхарчил най-много в Англия?

В навечерието на 25-ата годишнина от основаването на Премиър лийг в Англия взеха решение да обмислен кой клуб е похарчил най-вече пари за прехвърляния, откогато бе въведен този формат на шампионата. Сметките демонстрират, че преди всичко по този индикатор е Челси. "Сините от Лондон " са похарчили 1,7 милиарда паунда за нови попълнения от началото на сезон 1992/93 насам. Разбира се, огромните прехвърляния на "Стамфорд Бридж " започнаха след идването на съветския милиардер Роман Абрамович. Точната сума възлиза на 1 715 242 236. В нея влизат и покупко-продажбите от това лято, когато досега бяха платени 65 милиона за Алваро Мората, 40 млн. за Тиемуе Бакайоко и към 30 млн. за Антонио Рюдигер.

Манчестър Сити, който единствено през този трансферен прозорец пръсна над 200 милиона за нови пълнения, е на второ място в общата ранглиста. "Гражданите " са похарчили 1 452 465 243 паунда от основаването на Премиър лийг до този миг. Кайл Уокър и Бенжамен Менди са най-скъпите покупки на Джосеп Гуардиола през последните месеци.

Манчестър Юнайтед заема третата позиция с 1 326 047 408 паунда. Най-голямата инвестиция на "червените дяволи " през този трансферен прозорец бе Ромелу Лукаку, за който бяха платени 75 милиона паунда. С този трансфер пък Жозе Моуриньо мина границата от 1 милиард паунда, които португалецът е похарчил в своята кариера за нови играчи.

На четвърто място е Ливърпул, който макар че през това лято досега не е измежду най-активните на пазара, усъвършенства трансферния си връх с привличането на Мохамед Салах. С всички бонуси египтянинът ще коства на мърсисайдци 43,9 млн. паунда. Общата сума, изхарчена от Ливърпул за последните 25 години, е 1 284 222 928 паунда.

Може би малко изненадващо, последният клуб, чийто вложения за нови играчи надвишават 1 милиарда паунда, е Тотнъм. "Шпорите " се славят с сносно работеща школа и положителни продажби, само че все пак са вложили 1 067 652 307 паунда за играчи.

Арсенал, който през предишния сезон за първи път в историята на Премиър лийг остана отвън топ 4, е похарчил доста по-малко от огромните си съперници. Според въпросното проучване сумата възлиза на 831 083 654 паунда.

Нюкасъл, Евертън, Астън Вила и Уест Хам запълват десетката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР