В навечерието на 21 ноември - Ден на християнското семейство,

...
В навечерието на 21 ноември - Ден на християнското семейство,
Коментари Харесай

Ден на християнското семейство в село Асеновци

В навечерието на 21 ноември - Ден на християнското семейство, част от членовете на ЖФГ „ Осъмски ритми “ при НЧ „ Съзнание 1894 “ село Асеновци посетиха детска градина „ Слънце “ и дружно честваха.



Около синията с питка, шарена сол и ябълки говорихме за семейството- най- скъпото в живота ни. Децата споделиха с доста любов и топлина за връзките в техните фамилии. Оказа се, че по- добра от мама няма, само че всички в фамилията би трябвало да се поддържат и почитат.



Нашата самодейка Тодорка Илиева поръси всички ъгли на стаята с китка здравец с наричане да бягат злото и бедата, да има единствено хубави неща. После отчупи на всички присъстващи питка и шарена сол за здраве и благодат през цялата година.

Децата рецитираха стихчета за християнското семейство и дружно с бабите поиграха на хорото. Радостта беше взаимна. А когато им поднесохме и лакомства очичките им блестнаха.



Благодарим на учителките Денка Станева и Пламена Петрова за гостоприемството, за топлото отношение и положителното образование на децата ни. Днес ние всички бяхме едно голямо семейство, изпълнено с любов и топлота! Да бъдем живи и здрави, да бъдем все по този начин единни- си пожелахме взаимно!

Петранка Стефанова- секретар

НЧ „ Съзнание 1894 “ с. Асеновци
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР