В настоящото състояние е видно, че руската армия има една

...
В настоящото състояние е видно, че руската армия има една
Коментари Харесай

Украинският външен министър за „Евроком“: Руската армия има една заповед – да унищожи всичко


В актуалното положение е видно, че съветската войска има една заповед – да унищожи всичко. Но ние страната ще запазим, ще устоим. Това отговори на въпрос на " Евроком " министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба по време на онлайн брифинг за рускоезичните медии по отношение на продължаващото навлизане на съветски войски на територията на Украйна.

Получихме информация за евакуация на генералното ни консулство в Одеса. Каква информация имате вие?

По отношение на дипломатическите задачи и пребиваването на задгранични жители на територията на Украйна, включително и на задгранични студенти, ние се опитваме оптимално им оказваме помощ, да обезпечаваме тяхната сигурност, да им спомагаме да изоставен страната. Но би трябвало да разберете, че с тези дейности на съветската войска, които виждаме през последните дни. Те не вършат никаква разлика. Исторически монумент, детска градина, цех, военна част, детски дом, болница. За тях всичко това е цел. Това е ужасно и се надявам да не се случи, само че не мисля, че ще пазят постройките на дипломатическите задачи и интернационалните жители, които обитават на територията на Украйна. В актуалното положение е видно, че съветската войска има една заповед – да унищожи всичко. Но ние страната ще запазим, ще устоим.

Каква е информацията ви по отношение на чеченските войски в Украйна – какъв брой са като бройка и къде се намират?

Да, пристигна чеченска армия. Ние ги унищожихме. Не знам къде са сега тези, които са останали – може да са прегънати, може да се крият из горите. Не знам курса им в елементи.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР