В нашия забързан свят, в който всеки ден се появяват

...
В нашия забързан свят, в който всеки ден се появяват
Коментари Харесай

18 елемента, които могат да се използват фантастично и издържат десетилетия

В нашия забързан свят, в който всеки ден се появяват нови технологии и артикули, ние ставаме все по-зависими от нови джаджи, уреди и други артикули, които ни дават обещание повече улеснение и функционалност.

В тази конкуренция напред обаче постоянно забравяме, че има неща, които ни служат правилно от години, без да ни подведат. Например старите механични часовници, създадени преди десетилетия, към момента могат да работят и да демонстрират тъкмо времето, даже и да не са били обслужвани от години. Старинните мебели, направени ръчно от солидна дървесина, могат да устоят генерации наред.

1. Използвам учебния си калкулатор в лабораторията, в която работя в този момент

2. Този остарял ледник от 1952 година стоеше в кокошарника на татко ми. Взех го назад, реставрирах го и в този момент го имам в кухнята си.

3. Тази година ще карам ски с комбинезона на дядо ми за сноуборд. Той го купи в края на 80-те години на предишния век.

4. Родителите ми употребяват тази винтидж сокоизстисквачка за цитрусови плодове, която наподобява на микроскоп

5. електрическа месомелачка Moulinex от 70-те години на предишния век. Веднъж баба ми я подари и от този момент я употребявам постоянно.

6. Първата в света електрическа кафемашина от 1952 година, която подготвя кафе за фамилията ни към този момент повече от 70 години

7: Този блендер преди малко навърши 42 години и към момента е мощен

8. Моят часовник Apple Watch остаря доста бързо и аз взех решение да не закупувам нов модел и започнах да нося ръчния часовник на децата си

9. Спомням си, че купих тази машина за пуканки на една гаражна ликвидация преди към 20 години. Тя в никакъв случай не се е разваляла по този начин.

10. Тази химикалка е създадена през 70-те години на предишния век. Беше подарена на майка ми, когато тя потегли на учебно заведение. След това майка ми я даде на мен. Използвам я всеки ден към този момент 20 години.

11. тази минифурна ми беше подарена от майка ми. Мисля, че е създадена през 60-те години на предишния век. Сега пътувам доста с кола и тази печка постоянно ми е потребна.

12. Този телбод е безконечен! Не мисля, че в миналото ще отида до магазина за нов.

13. Имам един нерушим къмпинг фенер Rayovac Sportsman от 1972 година

14. Старинна лъжичка за сладолед – едно от нещата, които се предават в фамилията ни от генерации насам

15. Все още употребявам остарялата фурна. За 50 години съм сменил единствено часовника, всичко останало работи добре.

16. Моята прахосмукачка е на 20 години. Ето какво значи качествена направа!

17. Това легло е на 115 години. Навремето в него са спали дядо ми и петимата му братя и сестри. След това татко ми и неговите пет братя и сестри. По-късно аз и двамата ми братя, 13 племенници, а в този момент и третото ми дете.

18. Часовник Bulova Computron от 1977 година, предопределен особено за водачи. Този модел неотдавна е пуснат още веднъж на пазара.

Тези неща не престават да работят макар възрастта си, като не се нуждаят от непрекъсната замяна или поддръжка, и към момента работят също толкоз добре, а от време на време даже по-добре от по-новите модели.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР