В нашия предстоящ Volvo EX90, LiDAR, камери и радари, заедно

...
В нашия предстоящ Volvo EX90, LiDAR, камери и радари, заедно
Коментари Харесай

Volvo EX90 ще поддържа новата HD карта на Google

В нашия иден Volvo EX90, LiDAR, камери и радари, дружно схващат по-добре заобикалящата Ви среда и да Ви оказват помощ да бъдете в сигурност. За да подобрим в допълнение нашите технологии за асистирано шофиране и да достигнем до самостоятелно шофиране в бъдеще, ние се нуждаем от метод да разпознаваме околната среда в елементи – както директно пред Вас, по този начин и на по-големи дистанции оттатък завоите.

Влезте в Гугъл HD Maps – изчерпателна карта, основана особено за производителите на коли, която дава извънредно подробна и настояща пътна информация.

Продължавайки дългогодишното си съдействие с Гугъл, Volvo Cars и нашият стратегически филиал Polestar ще бъдат първите производители на коли, които внедряват HD карти в своите коли, започвайки с неотдавна показаните Volvo EX90 и Polestar 3.

Чрез консолидираното на HD картата на Гугъл ще можем да обединим данните от нашия датчик във Volvo EX90 с прецизните данни за пътната лента и локализацията на Гугъл, с цел да улесним функционалностите за полуавтономно шофиране като помощ при промяна на лентата и Volvo Cars Pilot помощна технология.

„ Добавянето на Гугъл HD Maps в нашата бъдеща гама коли бележи разширение на стратегическото ни съдействие с Гугъл, отразявайки нашия ангажимент да работим с софтуерни водачи “, споделя основният действен шеф и заместител основен изпълнителен шеф Хавиер Варела. „ Внедряването на Гугъл HD Maps в нашите идни коли ще ни помогне да предложим на нашите водачи по-приятно шофиране и в бъдеще ще способства за въвеждането на безвредно самостоятелно шофиране. “

„ Въз основа на нашата дълга история на картографиране на света, новата HD карта на Гугъл е проектирана особено за производителите на коли и дава изчерпателни данни за положението на лентата и локализацията, които са от решаващо значение за зареждането на идващото потомство системи за асистирано и самостоятелно шофиране “, споделя Йорген Беренс, вицепрезидент и общоприет управител на Geo Automotive, Гугъл. „ Развълнувани сме да продължим да си партнираме с водещи автомобилни производители като Volvo, с цел да подобрим сигурността и комфорта на водачите на всички места. “

Тази пътна информация, комбинирана с данните от LiDAR на Volvo EX90 и други датчици, ще бъде обработена посредством главната компютърна система на автомобила, захранвана от NVIDIA DRIVE AI Platforms Xavier и Orin.

„ Zenseact се гордее, че работи дружно с Volvo Cars и Гугъл по внедряването на тази изменяща играта технология за асистирано, а по-късно и самостоятелно шофиране “, споделя Одгард Андерсон, основен изпълнителен шеф на Zenseact. „ Това ще играе значима роля в нашето пътешестване към нулеви конфликти. “

• Гугъл HD Maps ще се предлага в коли, които са оборудвани с Pilot Assist.
• Предложението на Volvo Cars Pilot Assist може да варира според от пазара, моделната година и модела на автомобила.
• Гугъл, Гугъл HD Maps са търговски марки на Гугъл LLC.

*Източник: www.volvocars.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР