В Народното събрание служебният вътрешен министър Иван Демерджиев изтъкна, че

...
В Народното събрание служебният вътрешен министър Иван Демерджиев изтъкна, че
Коментари Харесай

Демерджиев: Почти 10 млн. лв. са дадени за наводнението в карловско

В Народното събрание служебният вътрешен министър Иван Демерджиев посочи, че от първия миг е бил в наводнените региони, като приоритет е било спасяването на хората. Според министъра два млн. са отпуснати за почистване, като до края на годината се чака да бъдат покрити всички вреди. Очаква се да бъдат подкрепени и тези, които нямат застраховка.

 

От ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната " поздравиха доброволците за големия труд по разчистването, който бе осъществен. От ГЕРБ-СДС не пропуснаха да посочат с какво са помогнали. Според Младен Шишков от ГЕРБ-СДС той и съпартийците му не са отишли в бедстващите региони, с цел да " покажат новите си ботуши и тениски, а с цел да оказват помощ като хора. "

 

Росен Костурков от " Продължаваме Промяната " уточни, че са доставили техника за разчистването на вредите.

 

Осигурени са нови фургони, които са напълно оборудвани. Те ще бъдат за хората, които останаха без домове. Те ще могат да се настанят, в тях с цел да изкарат зимата.

 

От Движение за права и свободи и Демократична България насочиха запитване за тоновете дървесина, която се струпа в потърпевшите региони. Според Демерджиев количеството на дървесина е извънредно огромно. То ще бъде раздадено на хората без да се заплаща за него.

 

" Възраждане " дадоха образец, че към момента има неописани вреди. Българска социалистическа партия акцентират, че доброволците са свършили повече работа от страната.

 

" Български напредък " сложиха казуса за поддръжката на дигите и коритата на реките: " Не е загадка, че дигите са компрометирани на десетки места. Заплахата това да се случи още веднъж не е ликвидирана ", сподели Румен Йончев от " Български напредък ".

 

Вътрешният министър посочи, че единственият притежател на дигите и коритата не е Министерството на земеделието и " Напоителни системи " и по тази причина въпросът с поддръжката е комплициран.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР