В началото на валутната търговия в петък доларът продължава да

...
В началото на валутната търговия в петък доларът продължава да
Коментари Харесай

Доларът продължава да отслабва. Китайският юан силно поскъпна

В началото на валутната търговия в петък доларът продължава да отслабва по отношение на главните си съперници. Тази отрицателна за американската валута наклонност се оформи откакто представителни на Федералния запас на Съединени американски щати дадоха, че регулаторът няма да бърза с по нататъшното повдигане на главните лихвени нива, показва Dow Jones.

Председателят на Съвета на ръководещите Фед, Джеръм Пауел и неговият заместител Ричард Клерид в четвъртък потвърдиха курса на американската централна банка за деликатно и премерено покачване на ставките тази година. Шефът на запаса добави, че Фед ще регистрира напрежението на финансовите пазари.

По тези аргументи анализаторите означават, че доларът може да продължи понижението си, доколкото " Фед обмисля пауза във втвърдяването на паричнокредитната си политика.

Днес сутринта общата валута се повишава по отношение на американската с 0,2% - до $1,1524 за едно евро при курс $1,1500 в края на търговията във четвъртък.

За едно евро през днешния ден на пазара дават по 124,89 йени в равнение с 124,71 йени ден по-рано.

Доларът се намалява до 108,36 йени при курс от 108,43 йени в четвъртък.

Фунтът стерлинг се повишава напълно леко по отношение на американската валута до $1,2759 за един паунд спрямо курса $1,2747 в края на вчерашната търговия.

Спрямо общата валута фунтът се намалява с 0,13%, до курс от 1,1071 евро за едни паунд по отношение на 1,1085 евро в четвъртък.

През тази седмица юанът повиши цената си с 1,5% във връзка с $, което е негов оптимален растеж от юли 2005 година напредък. В петък китайската валута нараства с 0,3% - до 6,768 юана за един $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР