В началото на туристическия сезон хиляди нелегални мигранти пристигат на

...
В началото на туристическия сезон хиляди нелегални мигранти пристигат на
Коментари Харесай

Отново ръст на мигрантския приток към Крит

В началото на туристическия сезон хиляди незаконни мигранти идват на остров Крит. Министърът по миграцията Димитрис Кайридис търси съдействие от локалните управляващи,за се понижи напрежението.

Само за три дни 1500 мигранти доближиха крайбрежията на Крит и дребния остров Гавдос. По неотложност министърът на миграцията  Димитрис Кайридис е на Крит,за да понижи напрежението измежду управляващите на острова и локалните поданици.

Основната вълна мигранти са мъже от Египет, оповестяват от гранична полиция на острова. Понеже на Крит няма задоволително лагери за бежанци,пристигналите се настаняват сами по паркове и крайбрежията на острова.

В същото време към този момент стартира туристическия сезон, само че има и отменяне на резервации заради несигурната конюнктура с мигрантите,оплакват се хотелиерите.

За в този момент се ползва краткотрайно решение и мигрантите се трансферират в област Атика, оповестяват от министреството по миграцията. Жителите на острова желаят усилване на гранична защитата, а държавното управление разчита на помощ от Европейския съюз за съглашение с Египет за преустановяване на мигрантския напън.

Министър Кайридис се обърна и към църквата на острова за краткотрайно настаняване на мигрантите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР