В началото на търговията в понеделник щатският долар се засилва

...
В началото на търговията в понеделник щатският долар се засилва
Коментари Харесай

Само паундът от основните валути не се понижава към долара

В началото на търговията в понеделник щатският $ се ускорява по отношение на еврото, йената и множеството други съществени валути. Британската лира стерлинг нараства

Към 10:30 ч. българско време курсът на общата европейска валута по отношение на американската спадна с 0,18% - до равнище на търговия 1,1289 $ за едно евро спрямо $1,1315 за евро в края на предходната сесия.

Стойността на американската валута по отношение на японската се увеличи с 0,28% - до 113,11 йени за $ от 112,80 йени за $.

Британската лира стерлинг в понеделник сутринта поскпъва с 0,16% до $1,3253 за паунд от $1,3236 за паунд при затварянето на пазара в петък.

В петък доларът падна с 0,1% по отношение на еврото и 0,3% по отношение на йената след публикуването на статистика за американския пазар на труда, която сподели минималното нарастване на броя на работните места в Съединени американски щати от декември 2020 година

Индексът ICE, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден прибавя 0,2%, по-широкият показател на $ WSJ - 0,1%.

Както беше обявено, броят на работните места в Съединени американски щати през ноември се е нараснал с 210 хиляди. Според ревизираните данни през октомври броят им се е покачил с 546 хиляди, а не с 531 хиляди, както беше обявено по-рано.

Безработицата в страната спадна до 4,2% през ноември, най-ниската от февруари 2020 година, по отношение на 4,6% през октомври, заяви американското Министерство на труда. Експертите чакаха приблизително нарастване на броя на работните места през ноември с 550 хиляди и понижаване на безработицата до 4,5%.

По-слабите от предстоящото данни за пазара на труда обаче надали ще спрат Федералната аварийна система да ускори темпа на ограничение на тласъците, поради високата инфлация в Съединените щати, настояват специалисти.

Фокусът на търговците тази седмица са ноемврийските данни за динамичността на потребителските цени, които ще бъдат оповестени на 10 декември. Експертите, съгласно Trading Economics, чакат инфлацията в Съединени американски щати да се форсира до 6,7% от 6,2% през октомври, което към този момент е най-високото равнище от 30 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР