В началото на срещата с Възраждане председателят на ПГ на

...
В началото на срещата с Възраждане председателят на ПГ на
Коментари Харесай

Възраждане пред ГЕРБ: Няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ или друга партия

В началото на срещата с " Възраждане " ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разяснява, че в този момент отговорността пред всички е доста сериозна, тъй като, в случай че не реализиран базов консенсус по някои цели за България, единственият метод да продължи да работи 49-ият парламент е вероятно реализация на третия мандат, а най-вероятно наподобява провеждането на шести предварителни парламентарни избори.

Тя означи, че водят диалози с всички в търсене на единодушие за шерване на обща отговорност, която ще се осъществя посредством управническа стратегия за държавно управление с избран период или за четири години. Предлагаме и друго, предлагаме дружно да споделим тази отговорност, като всяка от парламентарните групи излъчи свои представители в кабинет, който взаимно да направляваме, уточни тя. По думите ѝ този кабинет може да бъде с политически лица, може да бъде експертен.

Има тематики, по които с всяка една от парламентарните групи можем да си партнираме, означи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС. Сред тях тя уточни бюджет, правосъдна промяна, Шенген. За нас тематиката еврозона е извънредно значима, знаем, че сте събрали подписи за референдум, само че можем да обсъждаме и редица други секторни политики, обърна се тя към " Възраждане " и напомни, че дружно са инициирали смяна в Плана за възобновяване и резистентност.

Снимка: БТА

Заместник-председателят на Народното събрание от " Възраждане " Цончо Ганев означи, че в Народното събрание би трябвало да има диалози, най-малкото тъй като би трябвало да почитат гласоподавателите на всички политически сили. Ние няма да подкрепим за следващ път държавно управление, излъчено от ГЕРБ или от другите политически сили, съобщи представителят на " Възраждане ". По думите му това не е самоцелно и на инат на всичко и на всички. През цялото време ние приказваме само и единствено за политики, съобщи той, представен от Българска телеграфна агенция.

Ганев означи, че и в предходните парламенти са канени да се включат в съдружно ръководство и през цялото това време са поставяли съответни политики, които желаят да се осъществят. В нито един миг не сме желали каквито и да било постове, както в изпълнителната власт, по този начин и в друга държавна институция, уточни той. По думите му целите на ГЕРБ-СДС се разграничават диаметрално с визията на " Възраждане " за развиване на България.

Снимка: БТА

В тази връзка не можем да подкрепим какъвто и да било формат на друго държавно управление в този парламент по няколко секторни политики, зад които никоя от другите политически сили не застава, съобщи Цончо Ганев. Сред значимите за " Възраждане " тематики той уточни привикване на референдум преди влизане в еврозоната, България да си върне златните запаси, които се намират в Англия, и предоговаряне на участието в Европейски Съюз.

Снимка: БТА

Вчера от първата политическа мощ в 49-ото Народно заседание имаха срещи поредно с Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН ", откакто в продължение на седмици разговаряха главно с " Продължаваме промяната-Демократична България ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР