В началото на септември ще приключим с подреждането на листата

...
В началото на септември ще приключим с подреждането на листата
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Настояваме кметът Фандъкова незабавно да прекрати обществената поръчка за чистотата на града


В началото на септември ще приключим с подреждането на листата и кандидатурата за кмет на София.

Това сподели ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София Калоян Паргов. „ Всичко при нас върви по план-график. Готвим акцията си за локалните избори не от през вчерашния ден. След подреждането на листата и кандидатурата ни за кмет на София ще приключим номинационната фаза и ще навлезем в горещата фаза на акцията “, изясни той.

„ В момента имаме всички учредения да считаме, че на фона на публичното неодобрение поради ремонт на ремонта или надзор над контрола, една голяма маса софиянци имат очакване за смяна на модела на ръководство и за метода на консумиране на средства “, добави още Паргов.

Той увери, че ще се направи всичко допустимо Българска социалистическа партия да се впише в упованията на обществото и да предложи нови и сполучливи политики за града.

Новата социална поръчка за чистотата на столицата оставя подозрението, че софиянци ще заплащат най-скъпата цена за звук за сметосъбиране и сметоизвозване, сподели още Паргов. Той даде образец със сумите, които се заплащат в други европейски градове: „ Цената е 90 евро в София, в Прага е 45 евро, в Мюнхен е 55 евро, а ние като най-бедната страна в Европейски Съюз, в столицата се постанова да плащаме съвсем двойно “.

По думите му новата социална поръчка за чистотата на столицата оставя подозрението, че обстановката няма да се
промени. „ Оставаме в неразбиране за какво най-бедните ще заплащат най-скъпо “, уточни Паргов.

Настояваме кметът Фандъкова неотложно да приключи публичната поръчка за чистотата на града, безапелационен бе той.

„ ГЕРБ желаят служебно да си купят изборите в София”, съобщи още Паргов. И сложи въпроса какво постанова тъкмо в този момент, в края на мандата, в този отпускарски месец август, тихомълком да се разгласи тази поръчка, откакто в този момент настоящите контракти изтичат чак в средата на 2020 година.

“Защо се връзват ръцете на бъдещия кмет на София и на бъдещия общински съвет? “, запита Паргов.

„ Групата на социалистите в СОС настояваме тази комунална активност да се извършва от общинско сдружение “, добави още ръководителят на Българска социалистическа партия - София. Той уточни, че решението би трябвало да се вземе от идващия кмет и идващия Общински съвет.

Начинът, по който се осъществя публичната поръчка за чистотата на София, лимитира опцията на общинските съветници да изразят мнение и да подхващат дейности по една от най-важните комунални политики. Това сподели заместник-председателят на Столичния общински съвет от Българска социалистическа партия Милка Христова. “Искаме да спасим общинското сдружение „ Чистота Искър”, съобщи тя.

Общинският консултант Альоша Даков разяснява тематиката за избора сред машинното и ръчното метене на улиците в София. „ Машинното е и по-ефективно, и е по-евтино. А във въпросната социална поръчка още веднъж се залага на ръчно метене на улиците. “Недоумяваме за какво не се избра машинното “, сподели Даков./offnews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР