В началото на седмицата в Сицилия арестуваха най-издирвания бос на

...
В началото на седмицата в Сицилия арестуваха най-издирвания бос на
Коментари Харесай

Слави Ангелов: Масонски организации са помагали на Матео Денаро да се укрива


В началото на седмицата в Сицилия арестуваха най-издирвания необут на мафията Матео Месина Денаро, който се укриваше от правораздаването в продължение на 30 години. Твърди се, че Денаро е началник на могъщата сицилианска мафия " Коза Ностра " и последният неин " същински необут ".

Би Би Си заяви, че Месина Денаро е бил арестуван в частна клиника, където се лекува от рак. Повече от 100 представители на локалните управляващи са взели участие в ареста му. Видеоклип от обществените мрежи демонстрира, че хората по улицата се стопират и ръкопляскат на униформените до момента в който водят Денаро към неназована локация. " Това е огромна победа за страната ", съобщи министър председателят на Италия Джорджа Мелони. Още преди 30 години Денаро има 2 доживотни присъди.

Мафиотският необут се хвалел, че жертвите му " могат да изпълнят цяло гробище ". Месина Денаро е последният мафиотски необут от " първия ешалон ", който към момента се търсеше. Според списание " Форбс " арестуваният е бил измежду десетте най-издирвани нарушители в света.

„ 30 години е минималният период, в който се търси един необут на „ Коза Ностра “. Последните трима босове на групировката са арестувани, откакто са били търсени по 30 години. Бернардо Провенцано е търсен 43 години. Едно от правилага на групировката е „ Живей безшумно, пази благосъстоянието си ". Това са организации, които са вградени надълбоко в обществото в Сицилия. При случая с Денаро помощ в укриването му оказват масонски организации. Оказва се, че в този регион те са най-вече на глава на популацията в цяла Италия “, описа пред bTV проверяващият публицист Слави Ангелов.

„ Част от бизнеса на Денаро е бил обвързван с тези организации, имали са взаимни финансови ползи. Това са други хора, които са го пазели. Има много общи неща при издирването на трите най-големи боса за последните години на „ Коза Ностра “ – Тото Рина, Бернардо Провенцано и Месина Денаро. Търсени са минимум по 30 години и всички те, както и Пабло Ескобар, са хванати в моменти на персонална уязвимост “, разяснява още той.

„ През последните години „ Коза Ностра “ губи тази мощност, която имаше по-рано. Тя води война доста мощно с страната, при започване на 90-те години безусловно афишира война на Италия. След убийствата, които правят, може да се каже, че страната се разсънва. „ Коза Ностра “ провежда бомбени атентати в разнообразни градове, през които умират почтени души. През последните години обаче губят позициите си “, уточни проверяващият публицист.

„ Те имат чудовищни проявления във времето. Такова е убийството на 13-годишния Джузепе Диматео. Неговият татко взе участие в набези против магистрати, само че по-късно е подготвен да свидетелства против мафията. Тогава отвличат детето и го държат в плен 800 дни, бият го, изтезават го като обръщение към татко му. Убиват го по-много нечовечен метод – удушават го и го разтварят в киселина. За да няма доказателства против тях и околните да не могат да погребат тялото му “, сподели още той.

„ Хората в „ Коза Ностра “ идват от доста небогати региони и могат да се съпоставят единствено с мексиканските картели “, уточни журналистът.

Какво още описа Слави Ангелов – чуйте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР