В началото на октомври в Топлоцентрала се задават нови две

...
В началото на октомври в Топлоцентрала се задават нови две
Коментари Харесай

Сетивни концерти на тъмно през октомври с новото издание на Unseen Scene

В началото на октомври в Топлоцентрала се задават нови две събития от платформата Unseen Scene с музика онлайн и на мрачно. На 1.10 ще слушаме до настръхване bitter sweet вокалите на YAИA (Яна Янчева) от последния ѝ албум Under my skin и по-стари части, които от дълго време са ни влезнали под кожата. На 2.10 се потапяме в предпремиерно осъществяване на Rules of love, eдин доста специфичен албум на Деси Андонова и нейното алтер его Sila Sol. Вдъхновен от „ 40 правила на любовта “ на Шамс Тебрис, албумът носи частички антична мъдрост, обгърната в пластове акустични и електронни текстури.

В тъмната зала наши водачи ще бъдат екип от Съюз на слепите в България, които ще се погрижат да настроим сетивата си и да се потопим в прегръдката на музиката. Дали просто ще наблюдаме или ще се впуснем в проучване на границите на усещанията си, решаваме сами. В тъмнината можеш да бъдеш всеки и въпреки всичко избираш да бъдеш себе си. По време на концерта публиката ще се придвижи в пространство, където всекидневието и външният свят остават надалеч. Посетителите ще бъдат помолени да оставят всички мобилни и светещи устройства отвън залата. Събитието не е уместно за деца и хора, които се усещат дискомфортно в тъмни пространства.

Идеята на плана е да обърне визиите за обществено ангажирани платформи и вместо изработен ЗА незрящи, той се прави ОТ незрящи, с цел да покаже на всички нас какво пропущаме в увереността си, че виждаме всичко. Серия от събития и игра със сетивата чака всеки, който се осмели да прекрачи прага на познатото, да остави там предразсъдъците си и да се потопи в пространство, където няма нищо и можеш да откриеш всичко. Meстата за концертите са лимитирани и ще бъдат единствено по 60 за всяка от вечерите. Всеки искащ да резервира своето място, може да го направи с предварителна покупка на билет.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР