В началото на НС ние от ДПС заявихме,че в това

...
В началото на НС ние от ДПС заявихме,че в това
Коментари Харесай

ДПС: Държавата действа постфактум и се разминава с активността на гражданите, протестите са доказателство

„ В началото на Народно събрание ние от Движение за права и свободи декларирахме,че в това Народно събрание може да се реализира непоклатимост предвид на европейското развиване на страната и войната в Украйна. Нужен беше разговор межди институциите. Днес считаме, че би трябвало да се обезпечи сигурност на хората предвид на растящите цени на оснивните артикули и ръководещите да се занимават с решение на проблемите “, това съобщи от парламенратната естрада при започване на есенната сесия на Народно събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Държавата се разминава с интензивността на жителите, митингите са доказателство, дейностите на страната са постфактум. Естествено е логиката на политиката да се диктува от визията за правдивост на улицата. Това събитие слага законността като главен принципн на правовата страна, улицата споделя по какъв начин да се ръководи. Има време това да се поправи, съобщи водачът на Движение за права и свободи. По думите му би трябвало да се работи по целите на хората и дневният им ред да стане дневен ред на политиците. Карадаъй сподели, че би трябвало да се работи за влизане в Шенген. Спешно би трябвало да се привмат законите за ПВУ като се стартира от КПКОНПИ “, изясни той. 

„ Обществото е разграничено. Обществото желае живот по европейски стандарт и всички партии имаме отговорност, само че отговорността на ръководещите е най-голяма. Ние сме и на прага на локалния избор, който е значим. Трябва да осъзнаем, че е нужен стопански напредък и европейско качество на живот “, акцентира водачът на придвижването.

Той съобщи, че измененията в Конституцията е една от най-важните задания пред това Народно събрание.  „ Нека тези диспути бъдат оценка на демокрацията за последните 33 години. В това число и на българския етнически модел. Всяка смяна в Контитуцията има смисъл, в случай че дава отговор на времето и усъвършенства изискванията на живот на жителите “.

Карадайъ насочи апел за разсъдък в тези диспути.  „ Време е за ново начало “, заключи той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР