В началото на месец януари 2023 година стартират дейностите по

...
В началото на месец януари 2023 година стартират дейностите по
Коментари Харесай

С 3 млн. лева реновират сградата на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в Свищов

В началото на месец януари 2023 година започват дейностите по рационализация на постройката на Търговската гимназия в Свищов.

Това ще стане допустимо вследствие на реализирането на план „ Изпълнение на СМР – фасадна реституция, енергоспестяващи мероприятия, вътрешен ремонт, ремонт на спортна площадка и нова мълниезащита в Професионална държавна комерсиална гимназия „ Димитър Хадживасилев “, гр. Свищов “, в осъществяване на план BG16RFOP001-3.002-0004, по Оперативна стратегия „ Региона в напредък “ 20214-2020 “. Стойността на строително-монтажните работи е в размер на 2 489 999,03 лв. без Данък добавена стойност.

Цялостният ремонт и уместно обновяване на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “ е дълго чакано както за учебното заведение, по този начин и за Община Свищов, защото постройката е архитектурно-строителен и живописен монумент на културата с национално значение. Реализирането на плана е един дълъг и мъчно извървян път, придружен от взаимните непримирими старания и решителни дейности от страна на управлението на Общината, Министерството на образованието и науката, и учебното заведение. Достолепието на емблематичния архитектурен шедьовър, дело на австрийския проектант Паул Бранк ще бъде възродено и непокътнати архитектурните достолепия на зданието – монумент на дарителството, родолюбието и просвещението.

Във връзка с реализирането на този важен план, кметът на Свищов доктор Генчо Генчев изрази своята признателност към министъра на образованието и науката проф. доктор Сашо Пенов и към своя екип за разбирането, за ангажираността и поддръжката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР