В началото на Мастърс турнира в Маями една ли някой

...
В началото на Мастърс турнира в Маями една ли някой
Коментари Харесай

Рууд преди финала в Маями: Не очаквах подобен развой на участието ми в турнира

В началото на Мастърс шампионата в Маями една ли някой предполагаше Каспър Рууд да бъде финалист, имайки се поради, че норвежецът е срециалист на клей кортовете. Заслужено обаче международният номер седем се оправи с всяко едно затруднение по пътя си и само Карлос Алкарас сега го разделя от дебютна купа на равнище АТР 1000 в кариерата му. Двусетов триумф над Франсиско Серундоло класира Рууд в заключителния стадий през вчерашния ден, а в последвалото си изявление той не прикри насладата от триумфа си в конкуренцията, като показа следното:

" Това, което най-вече ми оказа помощ в мача против Серундоло, бе по-големият опит, защото това не беше първият ми полуфинал на Мастърс шампионат. Нуждаех се от време да открия ритъма си, само че след това съумях да взема самодейността в свои ръце и изпълних тактическия проект, който бях изготвил преди дуела с екипа си. Вероятно е изненада за всички, само че изискванията в Маями ми харесват. Знам, че кортът на Miami Open е по-бавен и въпреки всичко не чаках първият ми Мастърс край да бъде тъкмо тук.

Сериозната мотивация да подобря играта си на твърди кортове пристигна на Australian Open 2021, когато се класирах на 1/8-финалите. Впоследствие съумях да се показва уместно на няколко други шампионата на хард и това ми даде още повече убеденост. Разбира се, сериозна заслуга за това има и присъединяване ми на Финалите в Торино, където открих място измежду последните четирима.

Не считам, че мога да се съпоставям с Циципас, Медведев и Зверев. До момента и тримата са постигнали повече триумфи от мен. Мисля, че те ще са водещите фигури в мъжкия тенис през идващото десетилетие. Стремежът ми е да съм на тяхното равнище от чисто спортна позиция, не е значимо дали хората ме разпознават. Вероятно една от аргументите да не съм толкоз известен, колкото тях, е фактът, че пристигам от дребна страна. Сигурен съм обаче, че в случай че продължа да се представям на пободаващо равнище в огромните шампионати, ще приказват по-често за мен " - приключи Рууд.

Източник: ATP

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР