В началото на март горещо се обсъждаше темата за заминалите

...
В началото на март горещо се обсъждаше темата за заминалите
Коментари Харесай

Вече не ги е срам: На Запад се завъдиха “добри руснаци”

В началото на март горещо се обсъждаше тематиката за отпътувалите - или по-скоро даже избягали - от Русия: какъв брой са, какво ще се случи с тях, по какъв начин се отнасят към страната си. Все още не е ясно какъв брой хора са напуснали, дадени са разнообразни числа, само че с убеденост можем да кажем, че избягалите са повече от 100 хиляди. В очакване на краха на всичко и всички в Русия, те се откриват в Ереван и Тбилиси, в балтийските страни и Израел - без да схващат какво да вършат и по какъв начин да живеят, спорейки за случилото се с тях: дали е към този момент емиграция или краткотрайно пренасяне? Някои ругаят Путин и останалите „ съучастници на нацистите “, други мълчат, само че всеки следеше какво се случва в страната, която напусна.

И оня ден се оказа, че са се върнали – безшумно, незабелязано, само че са се върнали. По-голямата част от тях се завръщат вкъщи - както сподели оня ден ръководителят на Министерството на цифровото развиване Максут Шадаев, 80 % от напусналите Русия след 24 февруари. Не е нужно Комитет за Държавна сигурност (на СССР), стана ясно след разбор на данните от СИМ-картите на мобилните оператори. И какво може да се заключи?

Плановете за извеждане на милиони от страната към момента са в действие – единствено че в този момент би трябвало да си тръгнат не под паника, а по проект. На Запад към този момент нееднократно се споделя, че е належащо да се основат условия за експорт на млади мозъци от Русия - специфични стратегии за студенти, може би даже анулация на визите за тях. Това не е бърза работа, само че няма подозрение, че ще работят в тази посока. Междувременно се грижат за тези, които са останали в чужбина, с цел да не се върнат.

Трудно е, тъй като самият Запад направи живота им нетърпим. Блокирането на банкови карти, издадени в Русия, насърчаването на русофобията и агресивното държание на украинските бежанци по отношение на рускоговорящите не улесняват живота на нашите съграждани, които „ избират свободата “. Няма да обясняваш на всички, че си прав, добър руснак. Пък и за какво ти е?

Гари Каспаров, или по-скоро неговият " Руски антивоенен комитет ", който включва най-известните борци против режима, се зае с въпроса. По-точно с Русия, което нейните участници към този момент не крият. Ето какво споделя да вземем за пример Марат Гелман:

" Не е елементарно да пожелаеш провалянето на армията на страната, чийто жител си. Но тези, които са предани на Русия, обичат я, през днешния ден дружно с нас ѝ пожелават бързо проваляне. Колкото по-рано, толкоз по-добре. Колкото по-смазващо, толкоз по-голям е шансът за съживяване”.

“Нека никой не се заблуждава от нашите имена - " Антивоенно придвижване на Русия ", " Руснаци против войната ", " Антивоенен комитет " - ние не призоваваме агресора да спре войната, желаем му проваляне в война. Това би трябвало да се произнесе ясно. Това не е пацифизъм, ние несъмнено заставаме на страната на Украйна и на целия свят против Путин и неговото държавно управление “.

Честно казано – както беше с болшевиките през Първата международна война, и с част от бялата емиграция през Втората международна война. Но и болшевиките, и белите по-късно заплащат за националното изменничество - в това число с живота си: алените по време на Гражданската война и белите (като военачалник Краснов) - с присъдата на руския съд. А сегашните емигранти няма да заплащат нищо - в противен случай, това е единствената ни емиграция (ако приказваме за нейните " звезди ", а не за тълпите уплашени почитатели, които се втурнаха след " водачите на мненията " ), която взе надалеч със себе сис не тъгата по родината, а нейното благосъстояние.

Но тук е казусът: Западът не разрешава те да бъдат употребявани. Блокира сметки, изисква непрекъснато смирение за съдействие с режима.

„ Руският антивоенен комитет “ измисли по какъв начин да промени това. Днес във Вилнюс той събира „ Руската антивоенна конференция “, една от задачите на която е търсенето на ограничения, предопределени да „ улеснят живота на руснаците, избягали от страната след началото на пълномащабна война против Украйна. " За това ще бъде основан различен комитет - обичат тази дума, какво да вършат - " Комитет за съветско деяние ". Според Каспаров това ще бъде комитет за " положителни руснаци ", " европейски руснаци ". Тези, които подписват специфична декларация, осъждаща „ незаконната война, отприщена от нелегитимния режим на Владимир Путин “ и „ подкрепяща териториалната целокупност на Украйна, в това число анексираните Крим и Севастопол “.

Подписалите ще могат да получат от комисията документ, който евентуално може да улесни живота им в европейските страни, дава обещание Каспаров при инспекции в банки, при приемане на визи. Документът също по този начин ще отвори достъп до услуги, които не са налични за руснаците, и са вероятни други преимущества.

Просто е: поставете автограф - и ще бъдете деблокирани! Преди това обаче ще би трябвало да се удостовери самоличността, в противоположен случай ще дойдат всевъзможни муфтаджии или казаци, изпратени от Путин. Западните държавни управления до момента мълчаха, само че най-вероятно ще бъдат принудени да реагират по някакъв метод. Защото в случай че употребявате описите на " неприятните руснаци ", формирани за вас от " тествани руснаци ", т.е. тези, против които са наложени персонални наказания, тогава за какво не вземете от тях описите с " положителни руснаци ", които към този момент са избягали от Мордор при вас, към свободния Запад?

Още повече, че вашите наказания против Русия са ориентирани към отслабването и смазването ѝ – по тази причина хората бягат, невероятно е да не им дадете заслон. В последна сметка не всеки има право на европейско поданство или позволение за престояване – единствено най-заслужилите борци против Путин – само че какво да кажем за останалите десетки хиляди „ бежанци “? Давате документ за " добър съветски език ". Нека бъде най-малко прибавка в омразния, само че, уви, нужен съветски паспорт! За да могат с него в ръце да се борят с кървавия режим с цялостна мощ.

Тук би трябвало да се напомни, че преди съвсем 100 години, през декември 1921 година, руските управляващи лишават от поданство емигрантите, които са били в чужбина, по-точно тези от тях, които отхвърлят да получат руски чуждестранен паспорт. Това визира милионите хора, избягали от страната по време на Гражданската война, богатите и бедните, тези, които се борят против руския режим и цивилните. Въпреки че на по-голямата част от емигрантите родината им липсват, те не желаят да имат нищо общо с болшевиките и просто се опасяват да се върнат, изключително тези, които са се борили на страната на белите. Тоест всички те рискуват въобще да останат без документи (освен това скоро стартира процесът на признание на болшевиките от западните страни).

И тогава Обществото на народите инструктира своя комисар за бежанците Фритьоф Нансен (известният полярен изследовател) да създаде специфичен паспорт за съветски емигранти - и вследствие на това този " паспорт на Нансен " е получен от десетки, в случай че не и стотици хиляди руснаци, в това число от Рахманинов и Набоков. Но те са същински емигранти, изгубили съвсем всичко в Русия и които освен мразеха руската власт, само че и имат вяра, че някогашна Русия е умряла, убита от болшевиките. С всичко това на процедура никой от нансенците не желае родината им да загуби във войната - като се изключи тези малко на брой, които през 1941 година ненавиждат болшевиките до заслепяване. И сигурно никой от тях в никакъв случай не би споделил, че го е „ позор, че е руснак “. Защото са без поданство, само че не без съвест.

А сегашните борци против режима освен се обогатиха баснословно с разграбване на съветските благосъстояния (като Ходорковски), само че и години наред ругаят личния си народ, всичките тези „ говеда, които поддържат Путин “. В същото време никой не ги лишава от поданство и до неотдавна не бяха формирани наказателни каузи (когато стана изцяло невероятно да не се отговори на думите и делата им). Етикет на непознат сътрудник за финансирани от Запад пропагандисти? Но това даже не се приближава до етикета на контрареволюционер, макар че се пробват да се показват като „ почтени жертви на режима “.

Тоест пред нас са типичен русофоби, които също приканват за военно проваляне на Русия, Западът да я накаже оптимално. Това са елементарни национални предатели, които мечтаят да станат окупационна администрация или да провеждат гражданска война, надявайки се да дойдат на власт на нейната вълна. В същото време и двата разновидността съществуват единствено в фантазиите им – и в препоръките, които дават на Запада, убеждавайки го в действителността на проектите за „ сполучлива битка “ с Путин.

Могат да се назовават " положителни руснаци ", " европейски руснаци ", само че в това време към този момент са се зачеркнали от руснаците. Когато по всякакъв начин повтаряха, че ги е позор, че са руснаци. Никой няма да ги не помни и елементарни за това.

Не, не е нужно да си отмъщаваме. Просто би трябвало да им откажем правото да употребяват името на народа, от които са се зачеркнали, със личните си думи и каузи. И в случай че би трябвало да изискат от Запада да размрази изнесените от Русия пари (на лични или „ близки идеологически “ олигарси, които незабавно ще подпишат всяка декларация), тогава дано кажат: „ Ние, вирусите, смирено ви молим... "

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР